南瀛水產

Nan Ei Sui San
2019-09-24 533 瀏覽
好想食日本菜,上網睇完覺得呢間環境好靚,就帶埋男朋友入嚟食啦!一入到去好有日本風情,簡直好似去咗日本嘅居酒屋咁樣,環顧四周,見到好多唔同日本酒,仲有幾格大魚缸,有唔同新鮮嘅海鮮,覺得呢度嘅裝修好有心思,令我諗翻起喺日本開心嘅時光~首先我哋叫咗個「壽司盛$328」有三文魚、鮮帶子、甜蝦、魚子、吞拿魚、左口魚、青瓜小卷,非常豐富!😍之後我哋叫咗個「花魚一夜干$160」,賣相非常吸引,外皮燒至金黃色,非常均勻,咬落去肉質鮮而實。🤤「香蒜牛舌$88」,令我非常有驚喜,呢個牛舌絕對係我食過最好食嘅!咬落去軟腍,味道十足,外皮仲有少少脆脆地,口感非常好!😝😝「紫菜海膽天婦羅$98」,第一次食海膽天婦羅,海膽汁完美地包住喺紫茶入面,一咬落去,啲汁蜂擁而上,海膽又鮮甜,十分滿意!😛黎到重頭戲「蝦味噌甲羅燒」係呢間鋪頭嘅招牌菜,濃濃蟹膏佈滿喺蟹蓋上面,放喺鑪上面燒一燒,蟹膏更加入味!另外,我哋仲叫咗帆立貝同埋沙巴,都好鮮甜!😋「土佐豆腐$48」有啲似台灣嘅木魚炸豆腐,同樣有非常脆卜卜嘅外皮,入邊包住軟滑嘅豆腐!😙總括而言,呢度非常適合三五知己過嚟食日本菜,製作好正宗,選擇多,環境好舒適闊落,值得一食!😎

壽司盛

花魚一夜干