2024-01-18 1333 瀏覽
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢⚫🥞美食體驗🧇:特意慕名而黎影相食野。呢間算係旺角好出名,第一次過黎食,感覺都唔錯。未黎過既可以過黎試試。📸打咭體驗📸:暗。入到黎第一個感覺就係太過暗。唔怪佢,因為我今日同一日都去左八樓既餐廳,發現都係咁暗,就算係有窗都唔係好幫到手,城市入面太多建築物,呢棟大廈既自然光,天生就係唔太夠。想影相就自己帶燈啦呢棟大廈另一個問題就係細,我有朋友去過同棟大廈食另一間,個格局都係一樣的。都係一開門見到哂成間店。要影相真係要好好同朋友夾時間上黎,我係夾到去閒日的下午茶時間上黎,餐廳先至無人可以打下咭。星期六日我估好難喇,只要有一兩枱客基本上就好難同朋友影相。餐廳好聰明咁用左乾花做主題,不過人係好難同到插係邊位、天花版的乾花影到相,所以實際上打咭方面並唔容易。鋪頭係有心思既,我覺得觀賞性質比打咭性質大好多。鋪入面有啲枱係好靚既木枱黎,用黎影相會好好睇。不過果個區域係暗到痴左線......🍳食物搭配:焦糖燉蛋加雪糕、玫瑰抹茶、手打芝麻拿鐵。呢幾個我覺得都做得好靚,不愧係招牌食物。整體黎講我覺得係值得黎既,然而唔好對打咭影相有太大期望。如果鋪頭無其他客的話係OK,假日又或者午餐時間過
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢⚫

整體黎講我覺得係值得黎既,然而唔好對打咭影相有太大期望。如果鋪頭無其他客的話係OK,假日又或者午餐時間過黎,又以影人像相為目的既話應該會失望而回。

影下食物係唔錯哈。我鐘意佢地間鋪的配色
  • 抺茶拿鐵