J.moon

2021-11-26 919 瀏覽
早排有朋友仔上網見到旺角有間樓上Cafe,用了月亮做主題,除了每枱放個靚靚的月亮燈外,天花仲放了好多波波燈。不過環境比想像中有點點迫,而且當日室內空氣有點焗,相信户外坐會舒服點。餐廳用不同的星座的名去命名Cocktail,呢杯Aries係用了Rum酒做Base,飲落有柚子味道較出,容易入口。朋友仔叫了杯餐廳的signature cocktail,佢係一杯滿足相機及視覺的飲品。呢杯雖然酒味強DD,不過都算容易入口。 Greenery Salad我自己唔算特別鍾意,佢有一粒粒Mozzarella Cheese,再加上杏仁片,整體不過不失。由於Menu係英文,我們攪了個烏龍 (笑)。呢個Zucchini Spaghetti並不是我們以為的翠肉瓜刨絲,而係類似“四川”辣意粉。佢的辣度唔算輕,身為清湯人的我,就唔太吃到。Snack Platter有炸蝦、越式春卷、薯角,所有炸物都唔算油膩,不過份量有點少。掛住食,都忘記影個温泉蛋。整體食物不過不失,只係份量有點少。如果想來打卡不妨一試,不過我自己就未必encore了。==============================我係一個愛寫字愛分享

Aries

J.Moon

Greenery  Salad

Zucchini  Spaghetti

Snack  Platter

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
Aries
J.Moon