餐廳: Amplifier Restaurant (花園街)
資訊:

次次同朋友聚會都會揀去旺角食,一嚟地理位置好,二嚟旺角餐廳選擇多😹 有朋友介紹我食呢間樓上西餐廳「Amplifier Restaurant」!睇咗其他食評嘅相之後覺得都幾吸引,所以就上咗去食喇😄呢間餐廳以搖滾音樂做主題,牆上有唔少黑膠唱片、電吉他作裝飾!環境闊落,的確幾適合聚會😙❤️ 燒西班牙脆皮乳豬 $188個擺盤非常精緻🤩 好IG-able📸 佢哋將乳豬切成一口size,可以一啖食哂😙 乳豬皮薄脆,肉質嫩滑,脂香十足。乳豬面頭有無花果中和油膩感。另外搭配脆片及特製醬汁,令味道更滋味,口感更為豐富😋 作為小食,份量啱啱好👌🏻❤️ 秘製醬燒豬肋骨 $208呢個真係不得了!平時喺樓上餐廳食嘅豬肋骨好多都係痴骨唔夠入味,但呢個真係做到骨肉分離!👏🏻 完全係預料之外👀 豬肋骨好軟腍好入味,燒得一啲都唔柴,啲肉好輕鬆就切到👍🏻 燒烤汁亦相當出色,好惹味😉 配埋新鮮沙律同粗薯條又飽又滿足😛❤️ 焗蘋果酥配雪糕 $88呢個係即叫即焗!面頭佈滿似花瓣嘅蘋果切片,蘋果清香微酸帶香甜,甜度啱啱好👌🏻 配上雪糕都唔會太漏。酥皮好鬆化有牛油香,食起嚟唔會有罪惡感!😈 伴碟嘅水果都幾甜😺❤️ Fruit tea (H

❤️ 燒西班牙脆皮乳豬 $188

秘製醬燒豬肋骨

❤️ 焗蘋果酥配雪糕 $88
焗蘋果酥配雪糕

❤️ Fruit tea (Hot) $58
Fruit tea (Hot)
水果茶用透明茶壺裝住,都有三至四杯嘅分量!😼 入面有唔少水果,有火龍果、菠蘿、藍莓、橙、士多啤梨。飲落橙味較為突出,甜度算低,無平時台式茶飲店嘅水果茶咁甜👀

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食物質素唔錯,係近期食過比較出色嘅樓上餐廳之一☝🏻 呢度服務亦唔錯,職員發現其中一嚿乳豬上面少咗片無花果都即刻叫廚房加返,好細心😮態度都好友善!

補返Menu先👇🏻
2021-08-07