餐廳: 盈館
資訊:

2024-04-12 233 瀏覽
朋友最近推介性價比好高既盈館,佢係旺角既創興廣場。點心好味又多款,所以我同家姐立即訂位同爸媽去試試啲點心🧧首先食頭蒜虎皮尖椒🫑,外觀非常精緻,賣相都已經令人流晒口水。椒皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,配上頭蒜的濃郁香氣,口感十分豐富。再來,手打順德鯪魚球🐡,魚肉鮮嫩,入口散發陣陣既魚香味,相當好味,口感彈牙豐富,值得一試👍🏻仲有,北菇棉花雞🐥,淨係大大舊冬菇都已經賞心悅目。啲雞肉仲非常軟綿,每一啖都好滿足🤞🏻跟住有金蒜陳醋拍青瓜🥒,青瓜清爽脆嫩,搭配金蒜同陳醋組合,味道獨特又開胃。每食落去都能感受金蒜蒜香氣同陳醋既酸甜,令人口感舒爽。青瓜吸收哂陳醋鮮味,令整個菜色更加開胃😌最後有避風塘脆茄🍆,茄子外脆內嫩,口感勁正。經過炒煮後既茄子保持左脆度,食起來好香脆可口。避風塘獨特調味令茄子更加香辣,帶有微妙辣椒同蒜香味,令人回味無窮🥳超級美味嘅中菜,爸媽話下星期再飲茶😈

超級美味嘅中菜,爸媽話下星期再飲茶😈