Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
📌Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) - 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓🗓(17/12) 星期日 ⏰ 晚上8:30左右 💈特式:今日出左旺角行到好夜先食晚飯,所以特別肚餓,見到呢間韓式餐廳係兆萬劣食之塔入面都得到咁多正評,一定有佢唔簡單之處,所以就去一試究竟。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳當然主打韓式食物,例如炸雞/韓式五花肉/魚介湯鍋/部隊鍋/炒年糕等等,最特別仲可以食到雪冰甜品,而家等我同大家講下🇰🇷🍗味道先。🐮火炙牛😤$9️⃣8️⃣ - 個火炙牛上枱後,會有店員幫你用火槍即場再燒熱,將牛肉既油香再一次迫出嚟,令你食入口充滿油脂香味,牛肉亦唔算薄身,食落都有口感,而且肉質淋滑juicy,本身個調味亦都幾夾。🍢魚介湯鍋 $2️⃣3️⃣8️⃣ - 呢個湯鍋真係好震撼,我見差唔多每張枱都有叫,佢係成鍋上到你枱面,就好似去日本旅行時d便利店個鍋關東煮咁。個湯鍋入面有韓式魚榚/腐皮/魚餅/雞蛋/白蘿蔔/年糕條/菇類/蔬菜/大量京蔥絲等等,除左食物種類多之外,每款都索晒個魚介湯,勁入味好食。🐷白切五花腩 $2️⃣8️⃣8️⃣ - 呢個五花腩睇menu就已經好吸引,除左白切仲有滷水味,
🗓(17/12) 星期日 ⏰ 晚上8:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

魚介湯鍋

🐷白切五花腩 $2️⃣8️⃣8️⃣ - 呢個五花腩睇menu就已經好吸引,除左白切仲有滷水味,我就覺得白切可以食到豬肉本身嘅味道,每片五花腩都好厚身,而且肥瘦均勻,但食落完全唔肥膩,用生菜包住再加上韓辣醬,京蔥絲同蒜片,真係韓國菜必點食物之一。
白切五花腩

🍈🍧蜜瓜雪冰 $8️⃣8️⃣ - 呢個蜜瓜雪冰做得比出面嘅甜品舖仲要好,d冰沙好幼滑,綿身得嚟完全無顆粒,啖啖充滿蜜瓜香味,除左好多蜜瓜肉之外,中間仲插住一條韓國melona蜜瓜雪條。
蜜瓜雪冰

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品方面有好多沙冰/梳打/水果茶/韓國米酒/啤酒/燒酒等選擇,我地就叫左一樽大Jar裝百香果水果茶,一樽有900ml咁多,比起逐杯散叫會抵好多。另外,仲叫左一罐白熊小麥啤,我都係第一次飲呢隻,麥味香又唔苦。
百香果水果茶
白熊小麥啤

🍽環境:餐廳地方都幾大,目測大約有100個坐位,大部分都係梳化卡位,主要係用木系裝修風格,配以水泥牆設計,如果坐窗口位,景觀仲十分開揚,整體十分光猛乾淨。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務幾好,上菜速度又快,餐廳係用QR Code落單,每枱坐位亦都會設有獨立呼喚鈴,而且部分坐位仲設有USB供客人充電,認真細心,值得加分。

💰💸價錢:平時係旺角食韓國野都唔平,但呢度每個主菜平均都係$120~250左右,飲品如果揀大樽裝亦幾抵,可以慢慢坐下飲下野都唔錯。

🐲💬總結:我覺得成餐所有食物都做得唔錯,另外見到好多人都叫嘅不同款炸雞都好吸引,但真係食唔落咁多野了,唯有等下次再試啦。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-12-17