2018-12-23 1548 瀏覽
呢間想試好耐但一空都冇的起心肝去食,今次終於試到,不過有少少失望。幾乎所有菜式都有加明太子落去,但大部份都發揮唔到明太子嘅特性,甚至係可有可無。最好食而又最發揮到明太子嘅係個蛋卷,質感嫩滑嘅玉子燒包住香口嘅明太子實在一流。另一個好好食嘅係完全唔關明太子事嘅醋漬鯖魚糕,醋鯖魚刺身加彈牙嘅魚糕,鐘意食醋鯖魚嘅一定會鐘意呢個✨至於沙律雞翼烏冬鐵板豚肉呢啲菜色,其實就算冇加明太子都冇乜所謂,味道影響唔大,又或者加明太子其實只係為咗加多幾十蚊?畢竟五隻單骨雞翼賣成七十蚊應該會俾人鬧死😂最吸晴應該係個名物鱈卵碗三食,除咗明太子竹筍粒同蛋絲之外仲可以自選魚生,我就揀咗三文魚拼油甘魚。三食係包括就咁當魚生飯食,然後加配料食,最後加上湯做茶漬飯,不過個上湯味道其實幾淡,所以我都係比較鍾意頭兩個食法多啲😗仲有如果叫花茶可以無限加水refill抵飲過其他嘢好多。話說當晚餐廳炸爐壞咗所以啲炸嘢都試唔到,可能炸嘢會同明太子夾啲啦。仲有其實依家電腦開咗起碼四五年,但一啲都唔似老字號應有嘅感覺,入面啲待應好似快餐廳啲新手咁,又冇乜服務,就算我係明太子fans都覺得呢間野試一次就算😌