去完日本,對明太子料理念念不忘,竟然比我搵到香港都有明太子料理專門店,仲要係福岡明太子名店 fukuya 既海外分店,御用日本大廚,明太子迷既我一定黎食 店鋪環境簡約,好有日式家庭餐廳既風味,明太子迷和日式愛好者必到!非常有創意同心思 明太子上湯蛋卷仔細會見到多塊薄如紙既蛋層,蛋面上加上小許蔥花,可見大廚非常用心,蛋香味勁濃郁,配合埋醬爆鮮味十足既明太子,口感非常豐富!必食 明太子汁雞翼另一必食推介,雞翼雖然是單骨細細件,但金黃色脆卜卜既皮,雞肉滑嫩多汁,再配合淡淡既明太子汁,微微辣味,非常香口入味!食唔停口 ,必叫!(個人感覺有d似杜如風介紹日本果間雞翼既口味)蜂蜜檸檬乳酸熱飲,蜂蜜味勁重,甜甜的配合小小既乳酸味,感覺好潤好健康 魚乾仔明太和風醬烏冬日式烏冬非常彈牙,混合埋魚乾仔既魚香味同粒粒明太子既咸香味,整體感覺好清新好夾,但如果醬汁濃d會更好味!多士拼盤較為失望既一道小食,明太子多士味道唔夠濃,比較單調!個人認為蒜香多士較為好食,好香蒜香味,但同出面既蒜容包味道差唔多!pancake 雪糕豆沙餅熱辣辣,估唔到銅鑼燒入面有夾心,甜甜地(似焦糖味?唔太肯定 ),加埋香濃奶味

非常有創意同心思
明太子魚乾和風醬烏冬
多士拼盤
多士拼盤
pancake 雪糕
),加埋香濃奶味既日本鹽味雪糕,簡直絕配!勁想食多碟
Pancake雪糕
服務員非常有禮貌,日本大廚親自向客人打招呼,食物質素優,以地理位置和菜式黎講,價錢算係平!
值得再去!!

P.S
店鋪除左堂食,仲有好多唔同明太子既產品可以買,例如支裝明太子醬,明太子上灌湯蛋卷,芳醇魷魚絲等等產品,全部日本直送!
愛好明太子既我更係食完再掃貨

個人推介:芳醇魷魚絲
粒粒明太子痴滿係魷魚絲上,每一口都會食到*卜卜*聲
明太子既咸辣香味,再加埋鮮甜彈牙既魷魚絲,真係好食到唔停口!(份量多d就好

家居旅行零食必備!
魷魚絲
2016-05-16