慶祝朋友生日, 特登上網搵下就腳又有水準既餐廳, 比我搵到這間原來廚師是曾任職多間星級酒店, 還拎過不少獎項和報章雜誌報導, 看來應該不錯🤭現在生日月經電話預約原來有優惠《每樣試晚餐》第2份有半價5️⃣0️⃣🔣, 還送寫祝福字句的甜品🍮不是生日的話, 就算沒有優惠都抵食, 還有其他選擇~《每樣試晚餐》原價$388🍽️另加一有5款精選小吃, 1道主菜🥩和1款甜品🍮《凍盤》日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉🦐⭐️⭐️⭐️💫(5⭐️滿, 💫半)帶子爽甜, 加上麵豉醬汁調出獨特味道~松露煮日本年糕🍡⭐️⭐️⭐️⭐️💫本身自己不太喜好煙煙韌韌的東西, 但這個松露汁非常無得頂, 朋友直情想留個汁之後食埋😂配上年糕混入吃令味道眼前一亮🤩🏅焗連殼食法國田螺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️無得頂👍🏻👍🏻👍🏻我見識少, 連殼田螺的確少食到, 但殼焗到似餅乾脆皮一樣, 完全唔覺得似殼, 非常鬆脆又特別😋❤️黑松露蘑菇湯🥣⭐️⭐️⭐️蘑菇味濃, 略為有點咸, 眼見都很足料有很多蘑菇蓉鮮鱸魚柳酸甜香草汁🐟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️冇骨, 油脂偏少但質感依然細嫩, 外皮煎得金黃香脆, 內裡又軟嫩多汁👍🏻👍🏻主食🏅砵酒燴法國鴨脾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉質超嫩滑, 超入味, 不用切已可撕開😋奈何屬小份~好味到

精選甜品Tiramisu
不是生日的話, 就算沒有優惠都抵食, 還有其他選擇~
《每樣試晚餐》原價$388🍽️另加一
有5款精選小吃, 1道主菜🥩和1款甜品🍮

帶子爽甜, 加上麵豉醬汁調出獨特味道~
松露煮日本年糕🍡⭐️⭐️⭐️⭐️💫
松露煮日本年糕
🏅焗連殼食法國田螺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑松露蘑菇湯🥣⭐️⭐️⭐️
蘑菇味濃, 略為有點咸, 眼見都很足料有很多蘑菇蓉
鮮鱸魚柳酸甜香草汁🐟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
主食🏅砵酒燴法國鴨脾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
肉質超嫩滑, 超入味, 不用切已可撕開😋奈何屬小份~好味到係唔夠喉🤭旁邊有些芋頭蓉伴菜
主食🥩慢燒美國牛肉眼(5成熟)⭐️⭐️⭐️💫
屬小份, 5成熟呈櫻桃般的色澤,脂肪比例還好,牛味都香濃, 肉質較為結實帶有嚼勁
慢燒美國牛肉眼(5成熟)
精選甜品(Tiramisu )🍮⭐️⭐️⭐️⭐️
Cream都很細膩不會太甜
精選甜品Tiramisu
最欣賞的地方除左食物的質素, 還有所有食物到來都是連碟帶食材都是熱騰騰的, 當中感覺和氣氛很有被尊重, 感受到為食客而用心煮食材的感覺❤️
2023-03-28
生日
松露煮日本年糕
砵酒燴法國鴨脾
慢燒美國牛肉眼(5成熟)