2023-12-19 376 瀏覽
如果時光可以逆流,你最想回到人生中既邊段時光?我最想回到細細個無憂無慮,日日不知好歹咁夢想住自己快啲長大既時候。個時只要可以睇住日劇,飲住媽媽沖既棉花糖朱古力,簡簡單單就可以開心-整日🤣早排行過中環個邊,無意中見到-間樓高兩層,裝修風格以白、木、綠三種色調為主既日系文青cafe; 坐喺一樓窗邊位置飲杯嘢談吓心,真係好有細個個時好中意睇個套日劇《夏雪》既感覺🌅加上佢個名同飲品亦都好有意思,所以我地決定入去試吓😌我地食左:👉🏻✨香煎三文魚定食✨ $168香煎三文魚有我成隻手掌咁大🤣夠哂大塊,魚皮脆脆,魚肉鮮嫩,油脂仲好豐富;上面仲放左好多我最愛既木魚碎😍油潤既三文魚配上木魚碎獨有既鮮香,即時變到油而不膩👍🏻鮮上加鮮👍🏻✨頂級牛肉漢堡定食✨ $158牛肉漢堡睇落好厚身,上面仲放左個煎得好靚既太陽蛋,-切落去個下d蛋汁同肉汁-齊爆哂出嚟,真係望到都流晒口水🤤咬落去唔會好死實,食落牛肉味仲好濃,啖啖肉真係好滿足😌Ps. 每款定食入面都會包含沙律、溫泉蛋、讚岐烏冬、關東煮🍢、胡麻醬,-定唔會食唔飽其中關東煮湯底濃郁,入面d芋絲、白蘿蔔同腐皮,全部煮到好夠火侯入哂味,真係暖胃到不得了👏飲品叫左:👉🏻
如果時光可以逆流,你最想回到人生中既邊段時光?

加上佢個名同飲品亦都好有意思,所以我地決定入去試吓😌

我地食左:👉🏻

✨香煎三文魚定食✨ $168

✨頂級牛肉漢堡定食✨ $158

飲品叫左:👉🏻

✨回到現在的魔法✨ $58

呢杯特飲系-杯含有秘魯人參、肉桂、丁香 、海鹽🧂既特制熱朱古力🍫;味道香濃但又唔會甜到漏,質地棉密幼滑,好有質感👍🏻上面仲放左-舊好大粒既棉花糖,個樣真好啱打卡🤣

-入口,童年回憶即時番哂梨,對我梨講,佢應該叫做回到過去的魔法會更加貼切🤣

✨焦陽✨ $68

呢杯特飲系用熱情果同焦糖燉蛋調配出梨;焦糖燉蛋我就食得多,飲都係第一次🤣呢杯野飲落焦糖味會比較出,甜度適中,味道特別得梨又幾好飲👍🏻

呢間Cafe啲飲品名全部都好有創意同風格,引起左我強烈嘅好奇心🤓搞到我全部都想試吓,今次我試左個2款都係好好飲的👍🏻

下次等我叫多幾個朋友,試埋我今次未試到個d先😝

🌅時光逆流Revtime

📍中環雲咸街41號文靜大廈低層