2024-04-02 379 瀏覽
今次係我同先生第二次食Omakase,先生精心挑選月山同我慶祝生日。環境舒適,富空間感,燈光柔和少少暗暗地幾好Feel。Staff 貼心,得體。師傅輕鬆、專業地喺Bar枱前準備食材,一道一道食物為我地講解來源地,食材之間點互相配合帶出美味。食物嘅詳細名稱,我唔太記得了。大約就係有:生蠔🦪白象拔蚌、右口魚、沙甸魚卷。🦀松葉蟹蟹肉蟹膏(用咗一個熱石做容器勝在保持溫度)、漬物、🍣帶子壽司、深海池魚壽司、櫻鱒魚壽司。針魚壽司、北寄貝壽司、燒螢光魷魚🦑(掛住食唔記得影相🥲)、中拖壽司。炙熱馬交魚配蘭王醬油漬蛋黃(加左啖飯好鬼正)、赤身壽司、大拖壽司、A5和牛壽司、海膽手卷(不吝嗇的海膽,好滿,每一口都吃shabushabu。甜品(甜甜嘅哈密瓜、士多啤梨、豆腐雪糕)食物十分之新鮮,加上師傅巧妙嘅刀工同烹調,實在每一道菜都非常滿意。

甜品(甜甜嘅哈密瓜、士多啤梨、豆腐雪糕)

2024-03-31
$2000 (晚餐)
生日