2024-05-15 7 瀏覽
真係好適合放工去chill一chill,除咗有超大屏幕,後面仲係環海,面向維多利亞港,可以睇晒維園,環境舒適,而且氛圍感十足。Express lunch menu前菜是日餐湯-粟米忌廉湯佢嘅濃稠度做得啱啱好,唔會太油唔會太澀,所以我覺得粟米同忌廉嘅比例係唔錯,而且粟米好香就得。-田園沙律配柚子汁生菜好新鮮,有蕃茄粒配上粟米粒,加上柚子汁,一股清新香氣。而且好大碗鍾意健康,飲食嘅人就啱晒。主菜鮮蝦雜錦天婦羅配凍蕎麥麵炸天婦羅唔會好油,麵包脆皮,唔係日式嗰種炸法,另外佢嘅汁做得唔錯。蕎麥麵亦都好清新,軟硬度啱啱好,淡淡的蕎麥香味。雜錦嘅天婦羅入面除咗有蝦之外,仲有南瓜,冬菇,小番薯等等。香煎鱸魚配西蘭花及南瓜蓉鱸魚質地唔錯,煎得脆皮,魚肉嫩滑,鱸魚嘅香味入口亦都配合,另外有軟硬度完全適中嘅西蘭花配菜,食得好舒服。甜品雜莓意式奶凍個人唔係好鍾意食甜品,因為會好肥好甜。意式奶凍唔會太甜,而且食落唔會太飽肚,奶凍就會感覺俾人冇蛋糕嗰種感覺辛苦,感覺選擇做個餐後甜品係一個唔錯嘅選擇。Cappuccino,有層次淡淡咖啡香奶香。檸檬水

Express lunch menu

前菜
是日餐湯
-粟米忌廉湯

-田園沙律配柚子汁

主菜
鮮蝦雜錦天婦羅配凍蕎麥麵
雜錦嘅天婦羅入面除咗有蝦之外,仲有南瓜,冬菇,小番薯等等。

香煎鱸魚配西蘭花及南瓜蓉

甜品
雜莓意式奶凍

Cappuccino,
有層次淡淡咖啡香奶香。
檸檬水