2021-12-01 35 瀏覽
難得食好嘢,記錄一下先……雖然個位置有啲偏僻,搵有啲困難,但一去到個環境氣氛贏晒,有搖椅、聖誕裝飾,環境好relax。餐牌嘅選擇唔算多,但每一樣都好似好吸引,左揀右揀,揀咗燒魷魚、A5牛板腱、黑松露薯條,同埋斑斕蛋糕加有子雪糕。黑松露薯條估唔到佢嘅份量咁多,佢用蒸籠上好特別,黑松露醬堅大份,大大啖點嚟食都食唔完,黑松露醬好香,期間食咗其他餸,再返轉頭食,雖然薯條凍咗,但係佢仍然keep到好好味,唔係好多薯條做得到。原隻大魷魚串燒一上菜就聞到好香嘅燒烤味,佢有好幾種食法,首先我哋試咗佢嘅原味其實已經有少少辛辣嘅味道,好開胃。然後我哋又加咗啲青檸汁落去,有少少酸味,令到成個魷魚嘅味道更加濃。然後鍾意食辣嘅朋友,佢仲有個辣粉俾你加辣。最後佢仲有一個泰式辣醬,酸酸辣辣,好醒胃,係我最鍾意嘅食法。烤日本A5牛板腱好味好味好好味,外脆內嫩,有肉汁,食落去啲肉冇渣,仲加埋少少筋腱口感一流 (放心,啲跟腱一啲都唔靭),佢個醬係果醬 配合埋啲牛真係超好味。綠西米斑蘭蛋糕 柚子雪糕真係好特別,佢個斑蘭蛋糕皮係用西米整成嘅,有西米煙靭嘅粒粒,口感好特別。雪糕正確啲來講係說吧,有濃濃嘅柚子味,入面我仲食到有柚
難得食好嘢,記錄一下先……

A5牛板腱
烤日本A5牛板腱

綠西米斑蘭蛋糕 柚子雪糕
真係好特別,佢個斑蘭蛋糕皮係用西米整成嘅,有西米煙靭嘅粒粒,口感好特別。雪糕正確啲來講係說吧,有濃濃嘅柚子味,入面我仲食到有柚子肉
不過伴碟嘅芒果,唔知係咪蛋糕同雪糕都好甜,令到佢好似唔夠甜咁...

椰青
最後其實我哋仲叫咗椰青水,真係喜出望外😍,因為平時飲開嗰啲多數都唔係咁甜,呢個不單清甜,椰子味都好出

總結:價錢就唔好提,食好西就預左,但食物質素真係一分錢一分貨,環境又好,喺特別日子值得一試。

題外話,佢每日都有啲Daily Special,有錢又得閒的話,其實都可以試多啲㗎。😎
2021-12-01
A5牛板腱