2020-06-14 115 瀏覽
在九龍灣淘大商場中的這一間酒吧西餐廳頻頻滿座,每次經過都見到座無虛席,見到佢哋嘅餐牌食物都非常特別,應該係用心經營嘅西餐廳,所以今日特別試一試!呢間西餐廳裝修時尚,像在酒吧中晚餐感覺非常之relax!今次我被安排坐吧枱上面,都一樣舒適!呢間酒吧式餐廳主打很多酒精類飲品,有特色Cocktail,也有啤酒,若喜歡放工後relax一下飲杯啤酒,這裏真是不錯的選擇,但我同朋友反而喜歡佢顏色鮮艷嘅梳打汽水,亦都非常吸睛!我們選了「玫瑰荔枝梳打」與及「士多啤梨香橙梳打」,兩杯都非常之靚而且解渴,我特別喜歡玫瑰荔枝梳打,原粒荔枝加上淡淡的玫瑰花香味,真是不錯的選擇!首先我哋叫咗「芝士蟹肉大啡菇」,聽說是這間餐廳最多人點的小食,一上枱熱辣辣的非常惹味!大啡菇咬落去非常多汁而且很香菇味!加上上面溶化了的芝士,與蟹肉知味道非常之夾,這個小食確實好食另外串燒叫了「厚切牛舌芯」,這個牛舌果然厚切,我就最喜歡食牛舌的,咬落去很有質感,而且充滿肉汁,水準算不錯!最後重點的菜色就是這個「柚子德國鹹豬手」,呢個鹹豬手算是我食過鹹豬手當中最好食的,他廣告牌中也有介紹這豬手是用麥啤酒浸製!食落外皮非常之鬆脆,而肉質非常之

梳打水

芝士蟹肉大啡菇

厚切牛舌芯

最後重點的菜色就是這個「柚子德國鹹豬手」,呢個鹹豬手算是我食過鹹豬手當中最好食的,他廣告牌中也有介紹這豬手是用麥啤酒浸製!食落外皮非常之鬆脆,而肉質非常之鮮嫩,而且有淡淡柔軟嘅柚子味,微酸的能中和豬手的油膩感!加上豬手跟腱嘅骨膠原真係非常美味!而家仲做緊特價$168就有大大隻豬手十分抵食!真是值得推介!
柚子德國鹹豬手

食過之後明白這間餐廳為什麼經常爆滿,原因係食物高質而且價錢合理,下次會再來試試其他未食啦!
梳打水
芝士蟹肉大啡菇