2023-01-16 62 瀏覽
同朋友響銅鑼灣行街行到攰,我地上網見到呢間cafe 食物唔錯,一於去試吓😋門口同餐廳𥚃面同樣都係灰色水泥風,雖然室內唔大,但係環境舒服又型👍🏻我哋叫咗2個主菜,加$48變set,包括湯、飲品、甜品。櫻花蝦濃湯🦐好香濃嘅蝦味,食落口仲食到粒粒嘅櫻花蝦添😋蟹肉蟹籽明太子扁意粉🦀上面鋪滿咗好多蟹籽,而每一啖都食到啖啖既蟹肉同蟹籽,好足料!另外加咗明太子,所以咸香咸香,同埋個醬汁好creamy 好掛麵😍😋黑松露野菌意大利飯🍄一上枱已經聞到好香嘅黑松露味,上面灑滿咗好多Parmesan芝士碎😍,而意大利飯夠晒煙韌,吸哂黑松露同野菌嘅精華,所以食落口好香濃黑松露味同埋真係好多野菌😋👍🏻脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬🐔,雞翼外皮真係好酥脆!好好味😋😋蛋黃醬就食得多,但係香辣蛋黃醬就比較少食,原來香辣蛋黃醬加埋雞翼又真係幾好味😋Tiramisu、柚子芝士蛋糕🍰芝士蛋糕加埋柚子變得好清新,一啲都唔Heavy😋 而Tiramisu好香嘅咖啡味同埋好軟熟😋凍檸水,青檸檸檬梳打水🍹 青檸檸檬梳打水好fresh ,好啱食完野之後飲啖fresh 吓😆

我哋叫咗2個主菜,加$48變set,包括湯、飲品、甜品

櫻花蝦濃湯🦐好香濃嘅蝦味,食落口仲食到粒粒嘅櫻花蝦添😋

脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬

Tiramisu、柚子芝士蛋糕

凍檸水,青檸檸檬梳打水
脆炸無激素雞翼配香辣蛋黃醬
Tiramisu、柚子芝士蛋糕