2020-09-11 195 瀏覽
好耐無係街食過晚餐,好彩政府開番晚市堂食,咁我地兩個人諗左好耐,就黎左悅滿軒。咁order完就比左一份蕃茄包我地先,一入口,好脆,完全唔係放到凍哂硬哂先比我地,入口蕃茄味都好濃,就咁個包都咁驚喜,個下我對依家餐廳有個好高嘅期望。之後黎嘅就係香煎鵝肝配鵝肝批無花果芒果莎莎。咁鵝肝佢係煎得好香,食落唔會好油,係岩岩好。個凍鵝肝批又係好正,入口前都以為會同旁邊嘅煎鵝肝撞味,點知出奇地夾,完全無蓋過佢!再加埋個sauce酸酸甜甜,真係好開胃好好食。個法國油封鴨配焦糖蘋果又係好值得讚!個皮好脆,好夠熱,唔會太油,肉唔會太乾,肉汁完全keep到!之後以為蕉糖蘋果咁甜,會同個鴨唔夾,點知個甜味完全將鴨嘅味帶哂出黎!而個焗阿拉斯加深海比目魚配昆布湯絕對唔hea,見到佢個配料都好多,有蝦有蜆,我仲以為得個比目魚,所以一見到就好surprise!之後食入口,好入味,個魚好滑,仲要無骨!熱辣辣,仲要分量唔少,真係好正!最後就係自家製甜薯條,好彩個分量岩岩好,唔係太多,唔係嘅話會太飽。咁又係岩岩炸起,好熱好脆,仲要係好甜!佢夠幼身,所以入口唔會成口都係,反而會令你想不停食,食多幾條!整體黎講我叫嘅野都真係好好

蕃茄包

法國油封鴨配焦糖蘋果

整體黎講我叫嘅野都真係好好食,所有擺盤都好靚,一啲都無hea我,完全符合我嘅期望!
焗阿拉斯加深海比目魚配昆布湯
自家製甜薯條