2019-04-14 1079 瀏覽
今次係又一城求其walk in左呢間野食,因為都早去所以都好多吉位唔洗等,入面裝修都幾靚中間仲有個大雕像擺設,都算幾吸睛既🤪🤪一坐低冇耐就上左個餐前麵包,仲會有專人黎吱橄欖油同黑醋,成個first impression都幾好👍🏻講番個包,方形個個係蔥油餅,圓形嗰個就偏硬,兩款包食落都不過不失,但作為餐前菜就太過油膩,感覺一般🤨🤨主菜方面就叫咗個signature既意式烤雞,一上菜係幾香既,但食落口感偏諧,唔係雞胸嘅問題,因為雞腿位都係冇話好好多,所以係隻雞煮得太老。醬汁方面就係蕃茄汁夾雜着Tabasco同香料,係就係幾香但果汁本身就太稀,隻雞又唔係好入味,overall黎講真係麻麻地🙁而主菜本身就配有意式腸同薯菜,腸就正正常常冇乜特別,薯菜我哋就加$25 upgrade咗做松露薯條。薯條份量就唔評論,但松露真係少得可憐,可能你會話25蚊唔好要求咁多,但成件事係一條薯條hi到個少少松露食落根本冇松露味,所以呢個薯條根本就出左事!不論價錢,只求好食😐跟住係第二個主菜鮮蝦雞肉通粉,一上菜個下差d以為個通粉冇焗過,好似淋汁意粉咁,同埋冇乜汁,食落都幾乾,順帶一提呢碟入面既雞仲滑過個烤雞,呢碟都
餐前麵包

意式香草焗雞

升級松露薯條

跟住係第二個主菜鮮蝦雞肉通粉,一上菜個下差d以為個通粉冇焗過,好似淋汁意粉咁,同埋冇乜汁,食落都幾乾,順帶一提呢碟入面既雞仲滑過個烤雞,呢碟都唔係太出眾但我情願食呢個多過個烤雞先🤭同埋唔知係味冇乜汁既關係個通粉都幾淡味,總括黎講就係Fail!
焗鮮蝦雞肉通粉

最後要提既就係兩杯野飲,第一杯係叫Tropical既鮮果汁,全名係香蕉菠蘿奇異果芒果椰子汁,飲落就一陣蕉味😂完全蓋過其他生果味
Tropical

第二杯就係花生醬布朗尼奶昔,呢樣可以話係是日最佳食品,水吧同事落足料,勁重勁香花生醬味,唯一挑剔就係甜左少少,一個人飲哂成杯可能會有d漏🤭
花生醬布朗尼奶昔

總括黎講,呢間野麻麻地,同埋都偏貴,就咁食都成5/600蚊,真係唔會有下次👋🏻👋🏻
2019-03-25
花生醬布朗尼奶昔