因為呢間餐廳,所以我專程黎到新蒲崗!!由於時間太早,所以我地營業時間前15分鐘已經喺門口度等開門😂 前面有對日本情侶仲早過我地。一入到去就即刻落Order!! 新鮮蒸起,出晒煙!入面好多湯汁,不過同平時既小籠包唔同,入面既肉唔係一粒而係比較鬆散,但都好好食!朋友推介呢個豬扒擔擔麵! 係我最愛既花生醬味好濃時擔擔麵湯底!! 豬扒啖啖肉,醃得好好食啊!! 拉麵都好吸湯! 唔錯唔錯!羊肉湯拉麵係先生食既,我試左一啖,我覺得湯底幾清甜,有羊味,唔錯。不過我先生就話覺得個拉麵有d粉,好痴牙。但我食擔擔麵既時候又唔覺,可能d拉麵質地比較配喺擔擔湯度掛?朋友話呢間既炒拉麵好好食,下次再去!!P.S. 我都知食呢d小店就唔好講咩服務態度,但有位阿姐既態度真係差到暈!!不斷喺度鬧d客,都唔知得罪佢d乜😂。 反而有個後生既哥哥仔態度幾好,仲好有人情味咁幫一個婆婆收定錢,因為婆婆帶左兩個外國返黎既朋友黎食飯,怕佢地爭埋單
因為呢間餐廳,所以我專程黎到新蒲崗!!

一入到去就即刻落Order!!
招牌小籠包

新鮮蒸起,出晒煙!

豬扒擔擔湯拉麵

羊肉湯拉麵

朋友話呢間既炒拉麵好好食,下次再去!!

2023-11-26
招牌小籠包