GREEN

2017-08-15 629 瀏覽
相約六位好友,一行七人去Green食晚餐, 已經係第三次到訪Green! 每一次都有唔同嘅驚喜,今次真係又驚又喜。一入間餐廳已經有人帶位,仲好有禮貌咁幫手推動座椅,waiter 好有風度! 睇完餐牌之後,決定左蟹肉餅伴鮮蝦牛油果 Crab cake with shrimp avocado 做頭盤! 賣相幾好,好鍾意食牛油果嘅我,全部食晒! Main - 明爐雜錦海鮮配牛油汁- 我一向都好鍾意食海鮮跟住就即刻問雜錦海鮮包啲咩架?原來有蝦、帶子、八爪魚、三文魚同吞拿魚,但我食吞拿魚喎,waitress 就用左其他海鮮做替換。一聽到有得替換,幾位女士即刻異口同聲一齊換,因此而發生左一段換食物嘅小插曲,令呢餐飯多咗唔少話題🙊雖然我叫咗海鮮餐,但我比較欣賞朋友叫嘅炭烤美國頂級肉眼扒,Green 嘅扒可以,值得一試。Green 仲特意安排左綠茶甜品,清淡嘅綠茶味,內軟外脆嘅口感,幾特別。

賣相幾好,好鍾意食牛油果嘅我,全部食晒!

明爐雜錦海鮮配牛油汁

明爐雜錦海鮮配牛油汁