2023-12-27 1952 瀏覽
姊妹𝒃𝒐𝒐𝒌咗𝑺𝒕.𝑹𝒆𝒈𝒊𝒔 𝒉𝒊𝒈𝒉 𝒕𝒆𝒂慶祝平安夜🎉順便同我預祝生日🥳好開心,今次真系一個吾錯嘅體驗,有別於傳統𝒉𝒊𝒈𝒉 𝒕𝒆𝒂,職員會推食物車過黎,每位客人可從鹹點中選4款,甜點中同樣系選4款,聖誕期間限定甜品十分適合打卡🎄❄️✨✿ 𝑺𝑨𝑽𝑶𝑼𝑹𝒀⭐️ 𝑻𝒖𝒏𝒂 𝑻𝒂𝒕𝒂𝒌𝒊少少辣嘅酪梨,配以被香煎過嘅呑拿魚,鮮味無窮而且吾腥🐟⭐️ 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑴𝒂𝒄𝒂𝒓𝒐𝒏𝑴𝒂𝒄𝒂𝒓𝒐𝒏都可以系鹹點嘅一種😆黑松露味明顯🖤裡面餡料系香醋啫喱,酸酸哋頗可口。⭐️ 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒂𝒓𝒑𝒂𝒄𝒄𝒊𝒐和牛生牛肉🐮食材高級,和牛油脂豐富,有入口即溶感覺。⭐️ 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑𝒔 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆 & 𝑪𝒂𝒗𝒊𝒂𝒓 𝑩𝒐𝒙帶子他他配以魚子醬,又一高級食材,帶子新鮮清甜,龍蝦啫喱滑溜,魚子醬高級又矜貴🖤✿ 𝑺𝑾𝑬𝑬𝑻𝑺⭐️ 𝑴𝒂𝒅𝒆𝒍𝒆𝒊𝒏𝒆瑪德蓮貝殼外型🐚向來好深受大家歡迎,表面塗滿柚子醬,同時有吾少椰絲作點綴🥥柚子味道清新🧡瑪德蓮軟綿鬆化。⭐️ 𝑪𝒉𝒓𝒊𝒔𝒕𝒎𝒂𝒔 𝑻𝒓𝒆𝒆聖誕樹造型太應節了🎄裡面系橙味果醬🍊薑蓉🫚黑朱古力奶油、橙味生奶油。雖然聽落材料豐富,但薑味亦系偏濃🫣揀之前都知,純粹系打卡程度高。⭐️

✿ 𝑺𝑨𝑽𝑶𝑼𝑹𝒀

⭐️ 𝑻𝒖𝒏𝒂 𝑻𝒂𝒕𝒂𝒌𝒊
少少辣嘅酪梨,配以被香煎過嘅呑拿魚,鮮味無窮而且吾腥🐟

⭐️ 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑴𝒂𝒄𝒂𝒓𝒐𝒏

⭐️ 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒂𝒓𝒑𝒂𝒄𝒄𝒊𝒐
和牛生牛肉🐮食材高級,和牛油脂豐富,有入口即溶感覺。

✿ 𝑺𝑾𝑬𝑬𝑻𝑺

⭐️ 𝑴𝒂𝒅𝒆𝒍𝒆𝒊𝒏𝒆

⭐️ 𝑪𝒉𝒓𝒊𝒔𝒕𝒎𝒂𝒔 𝑻𝒓𝒆𝒆

⭐️ 𝑺𝒕 𝑹𝒆𝒈𝒊𝒔 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆
𝑺𝒕 𝑹𝒆𝒈𝒊𝒔朱古力果然系招牌菜,職員話有酒味,其實朱古力裡面系𝒘𝒉𝒊𝒔𝒌𝒚,酒味明顯而且似75%朱古力🍫甘苦但程度感覺可以接受。

⭐️ 𝑹𝒆𝒊𝒏𝒅𝒆𝒆𝒓 𝑪𝒂𝒌𝒆
麋鹿蛋糕亦好打卡🫎亦比想像中好味❣️雲呢拿外皮、榛子果仁粒🌰朱古力香豆𝒎𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆,朱古力𝒎𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆冇想像中咁死甜👍🏼
⭐️ 𝑺𝒏𝒐𝒘𝒃𝒂𝒍𝒍
聖誕雪球❄️到底系咩味道?有車厘子蜜餞、櫻桃𝒎𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆🍒出面白色戈層又吾系想像中咁甜,車厘子蜜餞、櫻桃𝒎𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆酸酸甜甜好開胃。
2023-12-24
  • Afternoon  Tea