小編同朋友慶生,到訪該店進食晚餐。計埋小編,總共三位女生~我們叫了一個《月》的套餐 $598第一道菜是蟹籽沙律,蟹籽份量不少,撈勻後每啖都有,食落好fresh,作為開胃菜,剛剛好👍🏻一條時令原條空運刺身❤️❤️❤️ (鯛魚)因同行者怕腥味,因此我們選擇了比較淡味的鯛魚~嚟到時看到擺盤十分花心思😍,打卡一流,店員亦好人主動問是否需要幫手影相👍🏻魚生片咗18件,唔會切得太薄,食落唔腥👍🏻,油脂都唔會太重😋😋😋旁邊亦有一些魚肉粒,經過燒烤,有部分連埋魚皮,食落有燒烤香味,亦有魚的油脂味,讚!🥰🥰🥰食完後,你可以選擇把剩下的骨拿去炸/煲湯(價錢需要額外另加)串燒則給了我們七款,可惜的是串燒款式不能選擇,是廚房隨機給的:雞胸軟骨、雞肉串、雞頸肉、雞腎、免治雞肉棒、蕃茄、翠玉瓜調味好香而不鹹,亦都唔會過辣,啱啱好。翠玉瓜仍然保持到鮮甜味;蕃茄亦都唔會燒到變酸;特別嘅係雞胸軟骨,第一次食,由於佢係薄片,唔會好似雞軟骨咁比較難咬,反而更脆口加洲卷(同我想像既加洲卷有少少唔同🤭)綠色捲住壽司卷的皮,應該是蛋皮,但不知加了什麼把它變成綠色🤨配菜有蟹籽、玉子燒、青瓜條、蟹柳。係成個餐唯一嘅澱粉質,係唔錯既小店嘅酒
小編同朋友慶生,到訪該店進食晚餐。
計埋小編,總共三位女生~

我們叫了一個《月》的套餐 $598

一條時令原條空運刺身❤️❤️❤️ (鯛魚)
因同行者怕腥味,因此我們選擇了比較淡味的鯛魚~
原條鯛魚

雞胸軟骨、雞肉串、雞頸肉、雞腎、免治雞肉棒、蕃茄、翠玉瓜

加洲卷(同我想像既加洲卷有少少唔同🤭)

小店嘅酒係要問店員先至會有,QR code Menu沒有的,需要通知店員,店員會好詳細為你解釋,並附上圖片,之後亦會拎枝酒出黎讓你看看酒的大小、外貌
店員亦會依着你叫的菜式,例如魚生/串燒再推薦你配邊一款酒,十分貼心❤️❤️❤️

最後喺埋單嘅時候,店家主動同我哋講免我哋切餅費,亦將蛋糕放上好靚嘅碟上面,服務一流🥰🥰🥰成餐生日飯食得好開心,相比起食物嘅質素,最難忘嘅係店員嘅優質態度❤️

2024-04-25
生日