2024-02-25 241 瀏覽
年初一係西環拜完年,冇book 枱就係附近搵咗間西餐廳,見佢坐滿哂人同裝修都幾靚就膽粗粗同屋企人入去試吓🤪Sweet Potato Fries $70想食香口嘢又怕肥嘅我,蕃薯條就係我嘅最愛🍠🍟邪惡得嚟感覺上又冇咁肥,佢呢間嘅蕃薯條好大碟,我覺得係double 平時出面嘅份量,但價錢就同出面差不多,所以好抵食🤩蕃薯條炸得好脆,仲帶有甜甜嘅蕃薯味,而佢個汁有啲似平時炸洋蔥圈嘅味道,好特別😋Flame Grilled Beef Sliders $160其實即係一口漢堡,佢呢間餐廳都有一個系列係食burger🍔不過就係好大份個隻,呢款前菜一口漢堡就啱哂我哋呢啲想食burger 但又食唔到咁多嘅人😌佢塊牛肉係烤嘅,咬落去啲肉汁咇哂出嚟🐮配以車打芝士🧀生菜🥬醃製小黃瓜🥒脆卜卜嘅煙肉🥓同番茄🍅而佢夾住個2 塊包都有輕輕烤過,絕對係有心思😋雖然望落好的骰,但係手工絕對唔馬虎🫶🏻Slow Roasted Cracklin' Pork Belly $215全晚最出色嘅一碟餸🥹有3 大舊厚切豬腩肉,係相都見到一層一層嘅肉,可能係因為慢煮嘅關係,豬腩肉入口即溶🤤配埋羽衣甘藍🌱蕃茄仔🍅煙肉🥓仲有個輕輕烤過嘅蘋
Sweet  Potato  Fries

Sweet Potato Fries $70
Flame Grilled Beef Sliders

全晚最出色嘅一碟餸🥹有3 大舊厚切豬腩肉,係相都見到一層一層嘅肉,可能係因為慢煮嘅關係,豬腩肉入口即溶🤤配埋羽衣甘藍🌱蕃茄仔🍅煙肉🥓仲有個輕輕烤過嘅蘋果醬🍎中和返豬腩肉嘅油膩,瞬間就俾我哋清晒🫣🤣

The Very Veggie Flatbread with Parma Ham $225
原本都冇特別想食pizza🍕不過見到好多人叫pizza 外賣,就諗住try try,想食多啲菜就叫咗個淨菜pizza 再加$50 要埋parma ham🐷pizza 有番茄🍅蘑菇🍄bb 波菜🥗辣椒🌶️紅洋蔥🧅不過我就覺得有啲乾,可能唔夠汁同因為啲料全部都係菜,同個底唔係好似包咁鬆軟,有啲似餅乾😳
呢間餐廳裝修得宜,又有服務,但原來係唔收加一,連我年初一去食都唔收😳😳4個人食到好飽都係$600 幾蚊,服務仲好過好多收加一嘅餐廳,性價比極高,大家經開西環又想食西餐嘅一定唔可以錯過🥳
2024-02-10
Sweet  Potato  Fries