東南亞菜用心小店🇹🇭🇻🇳🍴抵食二人餐😍性價比高💯#sdm大埔 #sdm太和 #sdm泰國菜 #sdm越南菜 #sdm小店 我哋叫咗個二人套餐😍超抵食!$198 包晒以下所有野💯💯💎 暢和招牌海南雞半隻必食💯💯(😋:9/10)👍🏻:一定要食佢哋嘅海南雞🐔真係非常嫩滑🤩仲要有三色醬汁,我自己鍾意薑蓉溝醬油🧂朋友就鍾意中間嗰個泰式醬🤣我會話呢三個醬汁係食海南雞嘅精髓😙👎🏿:。💎 鮮香蝦油撈麵 (跟餐加$8)值得一試❗️(😋:8.5/10)👍🏻:雖然要加錢,但係我覺得好值得試‼️真係會食到蝦油嘅香味🦐直情係冇餸就咁食都可以食晒一個🍜👎🏿:。💎 香料雞油飯值得一試❗️(😋:8.3/10)👍🏻:白飯同油飯?就一定係揀油飯啦😍😍色香味都有🍚不過啲飯可以煮得乾身少少👎🏿:。💎 泰式炸蝦餅值得一試❗️(😋:8/10)👍🏻:呢個外脆內軟嘅蝦餅🦐超好食🤤同埋口感彈牙😬唔會剩係得啲粉🍤👎🏿:。💎 生炸香茅大豬扒可以一試✅ (😋:7.1/10)👍🏻:豬扒份量,超多好大塊🥩調味都唔錯,唔使點任何醬汁都夠味👎🏿:賣相稍為可以改善下,因為黑鼆鼆咁個樣唔太討好?🙈🤣💎 參巴醬菠菜可以一試✅ (😋:7.5/10)👍🏻:其實食完都
東南亞菜用心小店🇹🇭🇻🇳🍴抵食二人餐😍性價比高💯

我哋叫咗個二人套餐😍超抵食!
$198 包晒以下所有野💯💯

💎 暢和招牌海南雞半隻
必食💯💯(😋:9/10)
👎🏿:。

💎 鮮香蝦油撈麵 (跟餐加$8)
值得一試❗️(😋:8.5/10)

💎 香料雞油飯
值得一試❗️(😋:8.3/10)

💎 泰式炸蝦餅
值得一試❗️(😋:8/10)

💎 生炸香茅大豬扒
可以一試✅ (😋:7.1/10)
👎🏿:賣相稍為可以改善下,因為黑鼆鼆咁個樣唔太討好?🙈🤣

💎 參巴醬菠菜
可以一試✅ (😋:7.5/10)
👍🏻:其實食完都唔知參巴醬係啲咩醬🙈但係味道就好似有啲譚仔嘅肉醬同(腐乳?)撈埋一齊咁😂😂鹹鹹地又帶點微辣咁啦
👎🏿:如果唔鍾意食個醬嘅話就會變咗成碟係清烚菠菜🥬會有啲Dry🫣🫣

💎 泰式傳統凍奶茶 (跟餐加$6)
值得一試❗️(😋:8/10)
👍🏻:都算係幾正宗嘅泰奶,同埋甜度都適中,唔會得平時嗰種死甜味

💎 泰式清雞湯
正正常常👌🏻(😋:7/10)
👍🏻:因為小妹食嘢口味都比較重🙈呢個雞湯實在太清淡了🤣🤣我會推介大家叫嘢飲好啲🧃🧋🍹

💎 泰式椰汁西米糕
正正常常👌🏻(😋:7.3/10)

環境:7.8/10
服務:8/10 (冇加一服務價)
價錢:人均約$100
性價比:8/10

📍 暢和號 (翠怡花園) (太和)
太和大埔太和路14號翠怡花園B座地下15號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳📍但係大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #大埔好去處 #大埔美食 #大埔cafe #大埔黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #大埔食咩好 #大埔 #暢和號 #大埔泰國菜 #大埔越南菜
暢和招牌海南雞半隻
鮮香蝦油撈麵