2021-12-02 230 瀏覽
是晚和男友拍拖仔行觀塘海濱,行到盡頭要為肚仔給力一年前來過這棟大廈都是為了吃一年後再來這棟大廈,人氣多了很多咁啱又遇著放工時間, 好多在附近上班的打工仔來hh/用膳見到有新餐廳而且食評又不錯, 一於來試試Mano主打是食pizza和pasta有open kitchen但餐廳內又不大油煙味食物Menu得一頁, 但都有選揀的, 像是貴精不貴多的感覺先來一份開胃沙律 - Rocket & pear salad $78侍應一遞上檯, 已聞到好濃的酸醋味道自己很喜歡吃火箭菜, 看到幾乎全盤都是火箭菜, 本身味辛和帶點芝麻味, 勁鐘意它們將梨刨成一小片薄片, 易入口得多, 且比起一粒粒/一舊舊的更易吃當中更有點芝士薄片來吊味吃畢沙律後, 主角pizza上場啦Black Truffle al Funghi $158即叫即爐, 所以上檯時飄出好香濃嘅松露氣味, 而且麵包鬆軟男友都勁鐘意, 話好好食 (佢平時很有要求的)面頭看到一片片的松露片, 內裡仲加咗好多松露茸添雖然無肉, 但都好好味呀! 而pizza內的芝士更做到拉絲效果Lasagne $118本身對黑松露意大利飯都好有興趣, 鐘意食都無理由叫d
是晚和男友拍拖仔行觀塘海濱,行到盡頭要為肚仔給力
一年前來過這棟大廈都是為了吃
一年後再來這棟大廈,人氣多了很多
咁啱又遇著放工時間, 好多在附近上班的打工仔來hh/用膳
見到有新餐廳而且食評又不錯, 一於來試試
Mano主打是食pizza和pasta
有open kitchen但餐廳內又不大油煙味
食物Menu得一頁, 但都有選揀的, 像是貴精不貴多的感覺
侍應一遞上檯, 已聞到好濃的酸醋味道
當中更有點芝士薄片來吊味
Rocket & pear salad
吃畢沙律後, 主角pizza上場啦
Black Truffle al Funghi $158
即叫即爐, 所以上檯時飄出好香濃嘅松露氣味, 而且麵包鬆軟
Black Truffle al Funghi
男友都勁鐘意, 話好好食 (佢平時很有要求的)
面頭看到一片片的松露片, 內裡仲加咗好多松露茸添
雖然無肉, 但都好好味呀!
而pizza內的芝士更做到拉絲效果

Lasagne $118
本身對黑松露意大利飯都好有興趣, 鐘意食都無理由叫d差不多味架嘛
第一次嚟當然要試多幾款啦
肉醬焗寬條麵, 把表面的芝士焗到有點脆皮和焦焦的, 聞到加視覺都令我流口水
Lasagne
雖然唔係太厚身, 但可能加了芝士總會有點漏, 所以2個人吃剛剛好
切開中間夾雜著蕃茄醬和牛肉碎,茄醬唔假又唔會過甜過酸,是真茄打出來

另外點了杯ginger sparkler
有好多真薑粒同埋鮮薄荷葉起入面,是有汽的,吃pizza加汽水是絕配👍🏻

餐廳仲做緊外賣8折,好抵
Rocket & pear salad