2019-04-02 50 瀏覽
閒時約下朋友一齊來個 happy hour 為忙碌既生活帶來一點 relax !今次朋友揀左係尖沙咀棉登徑既 Time Park Lounge入到去就安排住係森林之中燈光亦很有情調, 令人 relax 得來又帶點神秘! 話明 happy hour 就梗係飲返杯 cocktail 啦~呢度既 Cocktail 比較特別, 都係以煙燻為主~我呢杯叫做 Midlight, 係用左 Baileys, Vodka, 肉桂調配出黎!!第一啖有一陣煙燻的味道, 之後就會飲用 Baileys 既微甜, 以及剛烈既 Vodka 味!慢慢等冰溶化後, 將酒味變淡就更易入口~雖然話 happy hour, 都順便食埋 dinner 既~~首先點左個前菜: 西班牙式炸小魚配秘製甜酸汁炸小魚甜甜酸酸咁, 又炸得半脆半淋, 用黎做佐酒小食真一流!主菜我就揀 香煎澳洲羊柳配自家製泡菜豆腐蜆肉湯羊柳好厚身又唔太大羊騷味, 肉嫩多汁~~而個泡菜豆腐蜆肉湯辣辣地幾過癮!朋友就點左 Time Park 吾是西班牙海鮮燉飯!!係一個特別既飯, 上面係刺身及海鮮, 下面就係西班牙燉飯;一生一熟既 crossover 估唔到佢地

入到去就安排住係森林之中
燈光亦很有情調, 令人 relax 得來又帶點神秘!
Midnight

呢度既 Cocktail 比較特別, 都係以煙燻為主~
慢慢等冰溶化後, 將酒味變淡就更易入口~
西班牙式炸小魚配秘製甜酸汁

首先點左個前菜: 西班牙式炸小魚配秘製甜酸汁
香煎澳洲羊柳配自家製泡菜豆腐蜆肉湯

主菜我就揀 香煎澳洲羊柳配自家製泡菜豆腐蜆肉湯
羊柳好厚身又唔太大羊騷味, 肉嫩多汁~~

而個泡菜豆腐蜆肉湯辣辣地幾過癮!
Time Park 吾是西班牙海鮮燉飯

朋友就點左 Time Park 吾是西班牙海鮮燉飯!!
係一個特別既飯, 上面係刺身及海鮮, 下面就係西班牙燉飯;
一生一熟既 crossover 估唔到佢地可以 match 得到~~
自家製朱古力布朗尼配香檳幕絲

最後梗係要有甜品做 ENDING 啦~
我地叫左  自家製朱古力布朗尼配香檳幕絲;
朱古力味濃加埋香檳幕絲, 不錯!

黎呢度飲下酒傾下計, 幾舒服又可以輕鬆一下!
下次可以再黎試下其他COCKTAIL~~
2019-03-26
Midnight