2021-07-20 52 瀏覽
收工想搵一間地休閑風既餐廳同朋友享受美食又可以暢談既工廈隱藏餐廳有時就係唔簡單!今次係網上見到呢間討論度都幾就既餐廳而且亦見佢越黎越多分店,感覺好吸引就約左個朋友收工去試一試。青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士多士上既牛油果蟹肉蓉份量好有滿足感。入口先會感受到青芥茉刺激得黎又唔過嗆口既芥末香,當芥末味道散開後感受到牛油果清新但稠密既口感及蟹肉既鮮甜味。當中既三文魚籽令味道提鮮,整體口感好creamy又唔會毫無口感。配上多士唔會過膩,係一個相當開胃既前菜。如果多士烘得更香脆口感會更好。牛肝野菌意大利飯意大利飯煮得剛剛好,夠腍得黎又唔會失去嚼勁。意大利飯完全吸滿牛肝菌濃郁既菌香又芬香,質感濃厚亦都好creamy。意大利飯內夾雜住好多菇菌,令菌香更濃香而且整體份量好豐富,足2個人share有餘。Chocolate 加上忌廉既朱古力雖然邪惡但充分地為朱古力入口更香滑,朱古力唔會奶味蓋過可可香,味道平衡剛剛好。

Chocolate