2024-02-26 693 瀏覽
印度菜自己好少食但係今次朋友話呢間係印度同事極力推介話係正宗既印度香港好少遇到所以決定一試.餐廳位於銅鑼灣,非常方便一入到餐廳已經可見餐廳有濃厚既印度風無論係裝修,餐具,甚至客人你都會有一刻以為自己身在印度.Samosa Chaat $82作為印度菜其中一個代表作呢度既Samosa Chaat做到好好表皮香脆內裡仍然熱熱地既加入大量既香料食落更有層次而且因為呢款係Chaat會mix佐青瓜蕃茄暮仔口感更juicy.Butter Chicken $148Cheese Naan $37待應介紹呢款係餐廳既招牌菜用作濃郁既芝士混合茄醬同埋牛油雞既熟度岩岩好食落夠滑夠Juicy因為醬汁夠濃夠挺身配埋牛油烤餅Naan絕對係絕配烤餅我揀佐芝士口味佢係暖身軟綿綿既質感估唔到裡面係厚厚既芝士就咁食其實已經好好味.Gulab Jamun With Rabri $88甜品我地揀佐玫瑰丸子配果仁甜漿佢係炸丸帶有玫瑰藏红花和奶香而醬汁就係煉奶混合杏仁絕對係一個sugar bomb用佢作結令人非常滿足.另外留意到餐廳平日午餐set都幾抵最平$89已經有交易亦都有啤酒買2送1既優惠仲要有我鐘意既德國啤酒Becks星
印度菜自己好少食

但係今次朋友話呢間係印度同事極力推介

話係正宗既印度香港好少遇到

所以決定一試

餐廳位於銅鑼灣,非常方便
一入到餐廳已經可見餐廳有濃厚既印度風
無論係裝修,餐具,甚至客人

你都會有一刻以為自己身在印度

星期日更加有自助餐

$218仲要包杯酒,好吸引

Dilliwale @Dilliwale

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓

#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #hongkongfood #foodie #foodporn

#hkindiafood #causewaybay #cwb #India #Indiafood #samosa #gulabJamun #dilliwale
#銅鑼灣美食 #美食 #銅鑼灣食乜好 #印度菜 #牛油烤餅
2024-02-22