南瀛水產

Nan Ei Sui San
2021-01-28 113 瀏覽
想念日本,最好嘅方法就喺去居酒屋!南瀛水產有齊咁多日本美食,水準仲要喺中上,樣樣都覺得好好食🐠深海池魚刺身 池魚以肉質鮮嫩肥美見稱,入口魚油甘香細膩。薄切無咁漏,令人齒頰留香。🍳南赢玉子燒 超完美嘅玉子燒!煮得很蓮鬆,上枱時還熱辣辣冒煙,咬下去香甜鬆軟而且很嫩滑。🦀軟殼蟹沙律軟殼蟹份量好多,炸得香口鬆脆,口感好鬆化。再食返啲沙律balance下,感覺好清新。👅香蒜牛舌厚切嘅牛舌用香蒜煎香,表面很乾脆,內裡很軟綿,食落沒有渣。🔥蚧味噌甲羅燒、帆立貝、蛤蜊、大蝦再來磯燒水產,有職員幫手燒,火力控制得好均勻。每樣都燒得剛剛好,唔會燒過龍。新鮮得黎帶點磯燒味,火喉十足。🍤什錦天婦羅盛合比想像中大份,有秋葵、魚、蝦、紫薯、茄子、粟米芯,好什錦!炸粉無落調味,靠淡淡嘅天婦羅汁帶出食材嘅鮮味。🍜牛肉烏冬有3大塊牛肉,以湯嘅熱度灼熟佢,令到牛肉呈現半熟狀態,好嫩滑!上枱時仍然不停出煙,呢種熱度令整個烏冬更新鮮,個人感覺好溫暖。

深海池魚刺身

🐠深海池魚刺身

南赢玉子燒

🍳南赢玉子燒

軟殼蟹沙律

🦀軟殼蟹沙律

香蒜牛舌

👅香蒜牛舌
厚切嘅牛舌用香蒜煎香,表面很乾脆,內裡很軟綿,食落沒有渣。

蚧味噌甲羅燒、蛤蜊

🔥蚧味噌甲羅燒、帆立貝、蛤蜊、大蝦

蚧味噌甲羅燒、蛤蜊

再來磯燒水產,有職員幫手燒,火力控制得好均勻。

帆立貝、大蝦

帆立貝