呢間紅磡人氣小店幾時會開分店!!! 求開分店!!當日係星期六1點半左右,門外面已經有4 pair人等緊位但好好彩等左10分鐘左右就入得去!呢間小店好適合想食得健康又想有多選擇既人去食! 小店提供唔同既-飯(醬油蛋/明丸子等) -主食(牛肉壽喜燒/牛助條等)-冷盤(牛油果沙律/南瓜沙律等)-甜品(米氣雪糕等)我地可以按自己想食既份量去叫餐! 而且環境又靚,日式風格,當日落完雨,係入面飲住茶,真係好舒服因為我都黎左好多次,基本上都有好多必食推介店內No.1 必食既一定係✿《醬油蛋飯 $22》(★4.8/5) (當日我好幸運遇到期間限定吞拿魚蓉醬油蛋飯 $38)醬油蛋醃製得好好,好入味,唔會太咸,蛋味又濃。而且吉穿蛋黃之後,見佢好似熔岩咁流出黎睇住都好治癒~ 而米飯都係唔乾身,米水比例剛好,有米香,很適合撈飯!期間限定吞拿魚蓉係底,一啖吞拿魚蓉配醬油蛋配一啖雞團子,美食係我口入面跳舞既感覺店內No.2 必食就係✿《月見博多地雞團子 $48》(★4.8/5)雞團子外邊煎到焦香,每啖都蘸碟上甜甜地嘅醬,再配一啖飯。要雞肉煎得外脆內嫩相當困難,呢度就$48食到… 太好食! 所以每次都會encore
呢間紅磡人氣小店幾時會開分店!!! 求開分店!!

當日係星期六1點半左右,門外面已經有4 pair人等緊位
但好好彩等左10分鐘左右就入得去!

-飯(醬油蛋/明丸子等)

-主食(牛肉壽喜燒/牛助條等)

-冷盤(牛油果沙律/南瓜沙律等)

-甜品(米氣雪糕等)

因為我都黎左好多次,基本上都有好多必食推介
店內No.1 必食既一定係

醬油蛋飯

店內No.2 必食就係
✿《月見博多地雞團子 $48》(★4.8/5)

雞團子外邊煎到焦香,每啖都蘸碟上甜甜地嘅醬,再配一啖飯。要雞肉煎得外脆內嫩相當困難,呢度就$48食到… 太好食! 所以每次都會encore 再encore

月見博多地雞團子

✿《蒜蔥燒牛肩肉卷 $45 》(★3.2/5)
令次就一試牛肩肉,一上台已經聞到好多好香蔥蒜味,牛肩肉肉質正常,唔會韌,但未去到一咬即斷,單食牛肩肉都還好! 但係假如不配上蒜蔥,單食肉係食唔到蒜蔥味。呢一道就不過不失,唔會encore!

✿《明太子飯 $22》(★3.2/5)
朋友叫左明太子飯,明太子既份量好多,微辣,用黎配飯一流!但係個人都建議醬油蛋飯

✿《牛肉壽喜燒 $48 》(★3.2/5)
食落真係好平常,無咩大印象,湯汁偏甜,但平身飯已經有蛋汁,再加壽喜燒汁就會偏濕! 唯一牛肉份量較多,好飽肚!

✿《豚軟骨煮 $48》(★4.0/5)
發現可encore的豬軟骨! 豬軟骨煮得好入味同好淋,筷子一撥就可以撥開豬肉,味道較重口味,單食會太濃,但配飯一流

✿《米気雪糕 $30》(★4.5/5)
食完會念念不忘的雪糕,雪糕texture 好似gelato,因為係飯既黏力,食落你都會feel到有飯粒既小小黏,口感好似糯米飯咁但同時creamy!! 而且上面仲有D脆米,一啖食落口感仲有層次,呢個係必食NO.3!!

但唔知大家有無發現我地碟上到底有幾多粒蛋呢XD

米気 (紅磡)