2019-09-22 160 瀏覽
捐窿捐喇搵美食,今次黎到博康邨!感覺格局、形式都同陳根記差不多,不過人流就相差一大截,四周即使係民居,環境都比較寧靜,侍應嘅服務態度唔錯,幾友善招待客人。先睇餐牌,單係餐牌已經有好幾款,除左一般小菜,亦有蟹宴專設嘅餐牌,更有自助火鍋供應,供錢都好抵,不過今次先黎試試小菜先,哈哈。今次叫左一共四碟,都係比較下酒嘅菜式:椒鹽粟米、避風塘豬肘骨、鱻潮小炒王同一品海鮮豆腐煲。 其中以避風塘豬肘骨同小炒王最深得我地歡心,因為味道偏重,送飯或者配酒,同一大班朋友食都好有feel!而且份量好夠,大大份,好夠食。椒鹽粟米都做得好唔錯,果然椒鹽係百搭!要一讚嘅係出餐都好快,唔洗等太耐先有得食。除左陳根記,大家不坊考慮呢間大排檔!

除左陳根記,大家不坊考慮呢間大排檔!