2018-08-30 423 瀏覽
最近成日出街食飯,今次食一間我一直都想食既法式扒房,由於每次見到其他人介紹都見到佢地Rid Eye肉質好靚仲有任食薯條簡直係我呢啲肉食者最愛。一開始上包,唔知係我太肚餓定係佢真係好好味,我好鍾意佢既口感仲有非常香既牛油。之後係佢既沙律,份糧充足,紅菜頭味道都好甜,沙律醋調味適中之後就到主角出場,一邊係medium rare另一邊係medium,講真我覺得女友個medium有啲生但我唔介意因爲我就係食開rare同medium rare😁呢到肉眼扒比平時食既重肉味,外表見到上足顏色,我個人鍾意就咁食唔用佢提供既蛋黃醬,因為佢既肉味好足夠啦。呢到炸薯條係任食既,重點係佢用清牛油炸,你一食會感覺到佢既油香同味道,絕對係重口味人士既最愛。另外我覺得佢同個牛扒用蛋黃醬好夾,如果大家好似我咁唔想點牛扒可以用黎點薯條👍🏻最後揀左其中一個特色點品,佢呢到所有甜品份糧都好大,而呢個馬卡龍比想像中淡,絕冇太甜既感覺值得一讚👍🏻 旁邊吉士醬我個人覺得同個餅幾夾,但旁邊既cream可以唔要啦。最後要講既係我地叫左一杯cocktail係配搭上其實唔錯,有Gin,ginger ale, lemon, clam ju

法包

沙律

之後係佢既沙律,份糧充足,紅菜頭味道都好甜,沙律醋調味適中
Prime 肉眼扒

清牛油炸薯條

紅桑子馬卡龍

L’elixir  Cocktail
最後要講既係我地叫左一杯cocktail係配搭上其實唔錯,有Gin,ginger ale, lemon, clam juice... 唔想成日飲紅白酒既朋友可以一試。

總結作為一個食肉獸係呢到以三百蚊左右食到一個高質既牛扒同薯條係一大享受~
法包
Prime 肉眼扒