小火山 (已結業)

The Volcano
見有優惠就試下~今次叫左小火山x曼谷柏拉差燒烤套餐 (OpenRice 有訂座優惠:$577)-一坐底有蝦片送,蝦片勁大塊勁脆,可任食。火山鍋都好方便,又可以燒又可以煮,湯底仲有2款。湯底方面就有:小火山牛骨船湯 & 香茅椰汁雞湯 (+$22)兩款湯底我中意香茅椰汁雞湯多少少, 湯有好濃厚的奶香味道。檸檬葉和香茅的清新香氣則為湯汁增添了清爽的口感,整體味道平衡。牛骨船湯同平時食河粉個種味好似,偏濃味。-泰式奶茶:同ChaTraMue一樣有曼谷的感覺,好飲!泰式奶綠:香濃滑順,擁有綠茶獨特的清香味道,一試難忘,絕對能讓你上癮!-泰式芭拉魚露拌木瓜沙律木瓜沙律魚露既味道好鮮明。overall酸甜開胃,辣度適中。木瓜亦算脆爽,而大蝦口感都唔錯。-肉類有:柏拉差醃泰國無激素豬肉、柏拉差醃牛柳、新鮮豬膶好少食泰國豬肉,望落冇甘鮮色,個人中意煮黎食。醃牛柳加入咗泰式香料同獨特調味,牛肉都大片,燒黎食就最好。新鮮豬膶,豬膶柔軟,肉質嫩滑,係3款肉我比較中意既。原隻鮮魷魚 Whole Squid 切左小段好方便,由於魷魚烹調時間較短,所以在煮熟之前要注意控制火候,有時唔記得睇火就變硬,技術有待提升&#
小火山x曼谷柏拉差燒烤套餐

一坐底有蝦片送,蝦片勁大塊勁脆,可任食。
火山鍋都好方便,又可以燒又可以煮,湯底仲有2款。
泰式奶茶:同ChaTraMue一樣有曼谷的感覺,好飲!
泰式奶茶

肉類有:
柏拉差醃泰國無激素豬肉、柏拉差醃牛柳、新鮮豬膶
好少食泰國豬肉,望落冇甘鮮色,個人中意煮黎食。
醃牛柳加入咗泰式香料同獨特調味,牛肉都大片,燒黎食就最好。
新鮮豬膶,豬膶柔軟,肉質嫩滑,係3款肉我比較中意既。
原隻鮮魷魚 Whole Squid
切左小段好方便,由於魷魚烹調時間較短,所以在煮熟之前要注意控制火候,有時唔記得睇火就變硬,技術有待提升><
小火山x曼谷柏拉差燒烤套餐
泰式奶茶