好耐之前都食過呢間串燒,咁啱約既朋友係中環返工而佢又想食下串燒,就揀咗呢間係蘭桂芳出面既呢間餐廳。之前嚟食都係經過企係門口食,其實都係朋友話我知原來有得坐先至揀呢間。平日八點幾嚟到,唔算太多人,對老蘭嚟講呢個時間實在太早喇。我地兩個人都好肚餓,好快就揀咗好多唔同嘢食。因為好肚餓,所以一定要嚟個餓肚啲既野食先,就叫咗呢個泰式串燒配炒飯及雜菜,$68一個晚飯嚟講係中環其實都算幾平,如果下次一個人嚟呢頭都可以揀呢個食,仲有啲菜,食咁多肉可以balance返。對我唔太辣得既人嚟講,啲飯都有啲辣,但都算幾惹味!肉汁都好多!叫咗好多唔同既串燒,雞牛豬、白豬肉腸,豬頸肉,泰式魚餅,自己最鐘意就係個泰式魚餅,食落去真係好有泰國既味道,咬落去又好煙韌!我地仲叫咗個豬頸肉沙律,呢個食落去真係辣,如果食辣既朋友就要留意返。再叫咗兩杯嘢飲,一杯Mojito同Apple Cider,價錢係餐廳嚟講都唔貴,一杯分別係$45同$25。

泰式炒飯配炒飯

肉汁都好多!