Happy Friday 同大班friend做完食肉獸,食完剛烈濃膩既韓燒,星期六早上梗要Go Green Go Light 以減輕罪疚感。嫌草食太寡,怕白白浪費Saturday Morning 既holiday mood?來個Green All-day Breakfast 就啱哂何車如果English All day 既主角係腸同煙肉,Vegetarian All day 既非牛油果莫屬,一樣係味道獨特而濃烈,俾人飽足既感覺。今次碟上既半個牛油果睇色已經知新鮮,果肉顏色由外圍既青綠色漸變至果心既淡黃色。牛油果亦烤得恰到好處,有微微既炭香而棉滑,冇腥味。再來個嫩而綿既菠菜炒蛋,有牛油香而不膩,精彩。細細兜既黎麥什菜沙拉,有橄欖油香,但唔會落太多醋,保持淡味輕型感啡菇無令人失望,烤得夠熱,一刀切落去,菌類個種乾燥既口感加埋燒烤逼出既菇汁,再加埋兩片有濃厚發酵品味既烤豆腐(第一啖仲以為係grill feta cheese/ goat cheese),好幸福。Homemade 麵包就同simplylife 既一樣,從來唔會叫人失望,strawberry jam 淡淡既玫瑰味係神來之筆。唯一普

再來個嫩而綿既菠菜炒蛋,有牛油香而不膩,精彩。

唯一普通既可能係bake beans。

一句到未,非常滿意

Green  All  day  Breakfast