2024-04-29 70 瀏覽
本身想去另一間,點知去到先發現無開。就轉左黎呢間。職員按排左我坐係收集廚餘房隔離張枱,垃圾桶打開。本身已經唔開胃。有職員不停係我隔離執人地食過既碗同包垃圾。所以我睇到個職員一路包垃圾,執客人食完既碗,一路用同一對手套上菜。覺得好不衞生。2人一共叫左4隻味麻辣白菜,東菇肉餃 (雙拼煎餃)雲耳椰菜,薺菜馬蒂 (雙拼湯餃)煎餃皮又厚又硬,唔脆,油膩。2款煎餃肉既比例好多,麻辣白菜係8:2,東菇9:1,完全食唔到東菇味。因肉比例太多又係同一隻肉,都唔似食緊2款餃。菜脯切得太碎又唔夠野味。唯一可取係肉多菜少所以足料?但我自己就著重比例要平均,什至有d味可以菜多過肉。湯餃好好多,2款湯餃肉同菜比例好些,但都係肉偏多。湯底ok但唔會想飲晒佢。小食叫左煎豆腐同蓮藕粒。豆腐唔錯整體黎講,湯餃正常發揮,煎餃完全唔得。加上衞生環境差,唔會再黎。唔明點解要排隊。
本身想去另一間,點知去到先發現無開。就轉左黎呢間。

2人一共叫左4隻味
麻辣白菜,東菇肉餃 (雙拼煎餃)
雲耳椰菜,薺菜馬蒂 (雙拼湯餃)

小食叫左煎豆腐同蓮藕粒。豆腐唔錯