2023-02-25 107 瀏覽
與好友共聚,無意中發現這間餐廳好像不錯,環境乾淨企理,裝修亦很有情調。雖然是兩個女仔,理應食量不太大,但我們都毅然決定叫了個二人套餐。首先是個餐湯,一般我對餐湯都唔會太有期望,不過呢個南瓜湯真的不錯,味道濃郁。前菜是巴馬風乾火腿季節沙律、黑白芝麻蝦多士、焦糖牛油雞翼火腿配上沙律菜,沙律菜都好新鮮,配埋火腿啱啱好。蝦多士炸得好脆,好想再食多件吖。焦糖牛油雞翼,雞翼外面沾滿焦糖,入面又炸得啱啱好,加分。秘製招牌香脆咸豬手咸豬手就令我有少少失望,因為個皮太硬,真係咬到牙仔都攰攰地。煙三文魚水牛芝士薄餅本身唔太好食三文魚,不過呢度啲三文魚好新鮮,味道鮮美,加埋個薄餅焗到啱啱好。西班牙炸油條最後係甜品,雖然已經飽到頂住,但食甜品係另一個胃吖,所以見到炸油條我地都雙眼發光,啲炸油條配埋忌廉及生果,又唔會太甜,贊吖!

前菜是巴馬風乾火腿季節沙律、黑白芝麻蝦多士、焦糖牛油雞翼

火腿配上沙律菜,沙律菜都好新鮮,配埋火腿啱啱好。

秘製招牌香脆咸豬手

煙三文魚水牛芝士薄餅