2024-04-27 118 瀏覽
係黃埔搵野食真係成日心大心細, 好多有特色又好味既小店, 今日好掛住一年前食既米氣, 所以拉左男朋友再食! 假期既夜晚特別多人等, 等到20分鐘終於入得啦 ><! 每次睇到個menu都好開心, 因為好多選擇, 岩哂我呢d三心兩意既人lol. 松葉蟹薯仔沙律🥗好fresh好開胃, 亦都有一條條既松葉蟹肉, 幾足料~壽喜燒牛肉🍗呢個主菜第一次食, 真係推介!! 做到壽喜燒汁既甜甜口味, 仲有超多份量既牛肉, 菇 洋蔥同豆腐都係入哂味. 真係無得挑剔關東煮🍢係香港好少食到, 就叫左一個試下. 雖然味道不錯, 但係無其他菜式咁多元化, 大部份都係大根同魚肉類, 食到有d滯~蒜蔥燒牛肩肉卷🍖呢個都推介!好香既蒜蔥味, 配埋好厚嫩又重牛味既牛肩肉, 食完再想食, 差d食埋男朋友個份lol醬油蛋飯🍚大家好似大推呢個, 但我就覺得雞蛋幾香, 但其他無咩特別~可能我個人唔係好喜愛雞蛋蜜柑白玉🍊係jelly加白玉, 食飽後食呢個甜品幾清新, 唔會滯, 白玉又好煙韌, 係一個幸福既完結~haha🥢總結: 呢間高質既日本料理選擇多又好味, 下次經開呢頭都要再訪!好味!

松葉蟹薯仔沙律🥗
好fresh好開胃, 亦都有一條條既松葉蟹肉, 幾足料~

壽喜燒牛肉🍗

關東煮🍢