每次經過銅鑼灣抬頭望都覺得呢間餐廳好吸睛📷 頭頂嘅一個個燈籠彷彿帶我返到去越南會安嘅場景🇻🇳 喺室外座位嘅燈籠旁邊望住大街有種好浪漫既越南風情💞 食物方面選擇都好多有啲地道嘅越南菜平時比較少食到🔮 感覺Exotic可以一試⭐️ 街頭小食滋味拼盤 🍱拼盤以炸物為主真係好有街頭夜市嘅感覺🛵 特別喜歡甘蔗蝦同埋甘蔗豬肉串🎋 咬出蔗汁嘅甜提升左肉同蝦嘅鮮味🍤 另外扎肉同春卷都好香脆🫔 ⭐️ 即叫即蒸手工粉包 🥟即叫即蒸確保粉皮煙韌而且唔會黐埋一舊🤍 裏面包着肉碎同木耳等材料🌱 配上扎肉魚露同炸蒜🧄鮮味十分有層次⭐️ 越式香茅豬肉飯配特色蛋餅 🍖香茅豬肉香脆得來唔會太肥🥓 配上蛋餅好有家庭的感覺🍳 面頭嘅流心蛋蛋味好濃郁💛⭐️ 斑蘭布甸法包配自家製椰子雪糕 💚呢道甜品真係好邪惡呀😈 一切開滿滿嘅班蘭布甸餡流晒出嚟🌿 配上看得酥脆嘅法包🥖甜得來有種獨特嘅班蘭香🤩 配上清甜嘅椰子雪糕充滿熱帶嘅感覺🥥
街頭小食滋味拼盤
⭐️ 街頭小食滋味拼盤 🍱