Odelice! (蘭杜街)

餐廳: Odelice! (蘭杜街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🎀灣仔。擁多間分店高質美味法式西餐🍽️🎀🪄店名* #Odelice!🔮地址* 灣仔蘭杜街2號地下9號舖🔮🗾分店地區🗾 尖沙咀,荃灣,將軍澳,沙田,灣仔💰價錢$758 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_灣仔剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次又黎到港島區食我最中意既西餐 經過餐廳外面發現呢一間餐廳差不多爆滿 而且餐牌都幾吸引 於是等左一陣入去試下 見到餐牌介紹都好詳細 原來呢間都有五間分店 頓時令我期待感上升😆位於灣仔呢間餐廳空間唔算太大 大概坐到10枱左右 牆上掛住特色圖畫 而餐廳以深藍色作主調 頂部擺放多款酒瓶作裝飾 整體都幾舒服~🍽️食物質素🍽️食物種類方面都令我目不暇給 見到每一款都覺得超吸引😍可以根據個人喜好選擇雞,牛,羊,豬等肉類 更有提供魚類,意粉,意飯,薄餅等選擇 每一款食物都各具特色😆十分吸睛 好建議節日慶祝或聚會選擇! Dinner Set For 2 $528👀評分💖💖💖💖💖🪄餐湯+小法包當日餐廳嘅餐湯係番茄羅勒湯 平時好少飲呢一款湯 估唔到都幾有驚喜 蕃茄酸
🎀灣仔。擁多間分店高質美味法式西餐🍽️🎀

🪄店名* #Odelice!
🔮地址* 灣仔蘭杜街2號地下9號舖🔮
🗾分店地區🗾 尖沙咀,荃灣,將軍澳,沙田,灣仔
💰價錢$758 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

Dinner Set For 2 $528
🪄餐湯+小法包
當日餐廳嘅餐湯係番茄羅勒湯 平時好少飲呢一款湯 估唔到都幾有驚喜 蕃茄酸甜可口 配上羅勒令到佢嘅味道唔會過於酸 香氣十足 而小法包佢嘅size啱啱好 比起平時嘅麵包 口感會偏硬身 但係餐廳會提供超大塊牛油 配上麵包真係超好食😚

🪄頭盤-法式點心拼盤+$30
餐廳嘅頭盤真係有超多選擇 我最後幾經考慮揀咗呢一個賣相幾吸引嘅法式點心拼盤 呢個拼盤相當豐富 入面有吞拿魚他他,煙三文魚蘸醬,迷你蛋批,炸黑松露蘑菇球,西班牙火腿 呢度每一樣嘢都係好有特色而且好好味 我個人最鍾意就係佢哋嘅吞拿魚他他 因為佢嘅吞拿魚好新鮮 造成好似蛋撻一樣 好容易入口😚 另外佢哋嘅黑松露蘑菇球我都係第一次食 佢將黑松露同蘑菇打碎再炸至香脆 外脆內軟 好有口感! 值得一贊係西班牙火腿鹹味適中 因為平時喺出面食嘅都係過於重口味 今次十分剛好😍

🪄 主菜-盲槽魚海鮮鍋
而主菜就叫咗我第一次試嘅呢一款盲曹魚 估唔到都好有驚喜喎 入面有黑青口, 蜆, 燒薯粒 混合海鮮濃湯汁 配合得十分之完美 盲曹魚係無骨嘅 所以食落去好方便 而且佢嘅肉質好嫩滑鮮甜 外皮都煎得香脆 我畀呢一道菜十分之高分😍😍 另外海鮮都係好嫩好新鮮 燒薯粒薯味濃鬱好有口感😋

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 主菜-阿根廷安格斯肉眼牛排 配薯條, 黑松露紅酒醬汁 +$35
另外一款主菜當然揀咗我最鍾意食嘅牛排 呢一款牛排我哋都係揀咗五成熟 首先係賣相方面已經係相當之吸引 然後牛扒好厚身 肉質係偏向粉紅色 好軟熟多汁 完全唔會有筋😎 我個人更喜歡原汁原味咁樣食 所以我就冇點到佢哋嘅醬汁喇 另外薯條都炸得好香脆 仲要係我最鍾意食嘅粗薯條 整體成道菜都係好值得推介😆😆

🪄甜品- 焦糖餅乾口味芝士蛋糕
然後甜品都有好多選擇 我就揀咗芝士蛋糕 佢哋呢一款芝士蛋糕係焗熟咗外層 然後內層係半流心 芝士味超濃郁😆😆 佢嘅流心芝士真係好邪惡 蛋糕係偏向實心嘅質地 比起平時食嘅芝士蛋糕別有一番風味

🪄飲品- 少女夢沙冰& 雜莓盛會沙冰 $48/1
少女夢沙冰由士多啤梨,牛奶,香蕉
雜莓盛會沙冰由雜莓,芒果,燕麥奶
少女夢佢嘅外表係粉紅色 飲落去比雜莓盛會偏淡味 但係我個人就更喜歡呢一杯 因為本身都好鍾意香蕉味飲品😋 如果平時係鍾意莓味嘅 就比較喜歡另外一杯 大家可以因個人嘅喜好去選擇

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️