想去泰國靚cafe打卡?原來香港都有好好嘅選擇😍!灣仔新開嘅In:joi門口係不規則形狀,內裏裝修以藍白色為主,仲有必打卡嘅純白梯級📸!餐廳除咗裝潢用心,食物製作一樣係落咗好多功夫🥰 In:joi使用優質橄欖油煮食,全店都用全手工嘅酸種麵包、貝果、輕食💝 仲用咗稀少糖「亞機洛糖」,健康又好味😋🥧 杏果烤布里乾酪 ($108)第一次食烤布里乾酪,呢個仲加咗杏果醬作點綴,伴酸種麵包條🥖 烤布里乾酪有少少似雞蛋布甸嘅質感,加上cream cheese嘅鹹香,令人一試愛上🧀!🍝 手工山藥雞肉丸焗意粉 ($118)本身以為係薯蓉嘅原來係山藥雞肉丸,健康又好食🤤!in:joi採用自家製日本走地雞肉山藥丸,結合香濃番茄醬焗製義大利粉🍝,新鮮蕃茄製作嘅茄醬,比平時坊間食到嘅蕃茄意粉較酸,我鍾意❤️!☕️ 巧克力咖啡 ($55)我呢杯Mocha使用咗原粒嘅法國Valrhona 70%黑巧克力🍫嚟整,甜店啱啱好!適合平時都鍾意「小甜」嘅香港人😚🍯 百香果青金桔蘇打 ($68)呢杯梳打都唔惹少!店家專誠喺本地農場購入香港本地蜂蜜,加上百香果、青金桔🍊製成而成,味道酸甜適中,唔會死甜,好refreshing!

🥧 杏果烤布里乾酪 ($108)

🍝 手工山藥雞肉丸焗意粉 ($118)

☕️ 巧克力咖啡 ($55)

🍯 百香果青金桔蘇打 ($68)