2024-05-07 52 瀏覽
前幾日同男朋友因為有啲嘢要做所以就去咗灣仔😗見到OpenRice呢間餐廳好似好特別就選擇到呢間食夜晚。分別叫了正宗全料東京撈麵和明太子忌廉撈麵。東京撈麵,最主要有蛋黃,糖心蛋🥚韭菜蒜蓉竹筍蔥花紫菜🤲🏻同埋豬腩麵底係小麥麵🌾味道幾新奇的同特別但不會覺得格格不入加上麵軟硬度適中😆而明太子忌廉撈麵係我一見到Menu就即刻叫🤤身為太子愛好者再加上本身極度鍾意食忌廉真係冇辦法抵抗🤭明太子的份量不是太多但是都足夠撈勻成個面的🤍忌廉平時會覺得好滯的但係因為有蛋黃中和返所以得到了平衡😌會令人食唔停口加上又有好多配菜所以同平時食有點不同🫧小食有雞皮餃子和雞軟骨餃子🥟個人更加偏愛雞軟骨餃子❤️男朋友都鍾意食雞皮餃子😎各有各的好😙飲品叫了抹茶玄米茶和日本產麥茶🍵兩者都好解滯😚
飲品叫了抹茶玄米茶和日本產麥茶🍵兩者都好解滯😚