2024-05-15 32 瀏覽
灣仔嘅一間幾好坐嘅cafe,一入到去嘅感覺就係好舒服,空間大,夠冷氣,全店用工業風嘅水泥牆配木枱木凳,cafe中間有兩張個人非常心心眼嘅木架sofa。餐牌嘅意粉,小食,甜品都好多同吸引,但因為今次係食飽咗,只係揾個地方坐下飲個啡傾下計,所以只係叫咗一份薯條share食同兩杯飲品。炸薯條配黑松露蛋黃醬薯條即炸,面頭仲加咗芝士粉同香草,另外配撈咗黑松露嘅蛋黃醬,正常水準。Latte Macchiato自己都幾鐘意有得揀果香/豆香嘅cafe,今次飲latte marcchiato 揀咗nutty。咖啡嘅面頭有層好舒服嘅奶泡,飲落好順滑。Cafe都有小小室外位比人可以食煙,由於我坐近窗邊位,就算閂埋咗都會keep住聞到外面食煙嘅煙味。原本想轉位,但個場都幾多人,所以就唯有忍受下,如果唔食煙嘅朋友揀位嘅時候就唔好坐近窗邊。但除此之外,整體cafe都好舒服,好好坐。落單係scan qr code自助order,然後係app比埋錢,餐具同水都係自助出去拎。佢位置都小小kick,係灣仔同銅鑼灣中間,但如果係附近想揾間cafe坐下,可以選擇呢到。

炸薯條配黑松露蛋黃醬

炸薯條配黑松露蛋黃醬