銅鑼灣一出地鐵站就見到呢間泰國菜🇹🇭 充滿火焰既門面同埋串燒爐好吸引好有泰國街頭Feel🛺 以銅鑼灣黎講價錢唔貴係Lunch好選擇💰 值得一試嘅仲有各種串燒 🍖 與特別炮製嘅醬料調味好有泰國風味🧡⭐️ 大花蝦 🦐⭐️ 白鱔 🐟⭐️ 豬肉 🥩⭐️ 有機蘆筍 🌿串燒樣樣用料新鮮 火候恰到好處帶濃濃炭烤味🤪 重點推薦大花蝦 唔會太多調味食到鮮味 肉質好爽口🌊 白鱔帶點甜味 有日式照燒醬汁感覺 🇯🇵 豬肉辣中帶甜 口味好地道🥓 蘆筍配上青咖哩汁💚 惹味唔會太草青味⭐️ 泰式去骨海南雞飯 🍗雞肉夠嫩滑唔會太肥🤩 油飯充滿雞油香😍 午餐仲送野飲CP值超高🫶🏼⭐️ 冬蔭功湯 🍲 一飲落去酸同辣都好得到平衡🤪 濃濃既香茅味好突出🎍 椰汁味比較溫和中和了辣度
串燒
大花蝦