Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-10-11 256 瀏覽
用openrice book左位,12點半開門,早左到,門口有啲位比人坐得等,夠鐘就入得,仲有9折。餐廳環境同服務都ok。三個人叫左三樣野。食炸雞既地方都係食炸雞開心啲!天國的榮耀係牛扒加炒雜菜,當日冇肉眼供應所以呢個係西冷。小鐵板上,熱辣辣,肉汁流落盤度撈雜菜。可惜牛扒太薄身,鮮味同肉味欠奉;菜略嫌太生硬,感覺只係靠牛扒既肉汁吊味。性價比偏低。麥芽啤酒蝦唔會食到啤酒味,但麥芽啤酒帶出左蝦既鮮味,都算大隻既。但係嗰種鮮味有少少似好新鮮既蝦白灼都做到既味,係好食既,不過就掙咁啲特式。同埋性價比真係偏低,望落好大盤,其實得6隻,其他全部都係薯角。雖然個薯角都唔錯,薯仔既質感厚實,亦炸得金黃香脆,但主角應該係蝦。蜂蜜芝士(無骨)本身想食半半炸雞,可以試兩位味,但人懶,想食無骨雞,又冇類似既配搭,所以揀左呢款蜂蜜芝士無骨雞。(食到一半先記得影呢盤雞)薯條係雞既配菜,份量岩岩好,香脆得黎就算擺凍左都唔會好淋嗰隻。每件雞都沾滿左甜甜地既蜂蜜,但係乾身既,唔係濕漉漉咁。係香脆乾身得黎咬開會有啲肉汁。白色既應該係芝士粉,不過芝士控表示覺得唔夠芝士香。香芋沙冰香芋味濃,沙冰細滑,唔會有碎冰又唔會好快溶到

餐廳環境同服務都ok。

三個人叫左三樣野。

炸雞既地方都係食炸雞開心啲!
天國的榮耀
係牛扒加炒雜菜,當日冇肉眼供應所以呢個係西冷。
性價比偏低。
天國的榮耀

麥芽啤酒蝦
唔會食到啤酒味,但麥芽啤酒帶出左蝦既鮮味,都算大隻既。
麥芽啤酒蝦

蜂蜜芝士(無骨)
(食到一半先記得影呢盤雞)
白色既應該係芝士粉,不過芝士控表示覺得唔夠芝士香。

香芋沙冰
香芋味濃,沙冰細滑,唔會有碎冰又唔會好快溶到變水。

抹茶拿鐵
朋友表示抹茶味濃郁,creamy。
綠茶拿鐵

2021-10-01