2024-04-16 83 瀏覽
哈囉大家!今日我帶大家去北角的港匯東西餐廳品嚐一下他們的牛扒套餐。我點了一份價值285蚊的牛扒薯條,還包括一個頭盤和甜品或咖啡。我坐下之後,服務員馬上招呼我並帶來了一個starter。這道頭盤是一份磨菇湯,係真係自己煲唔係開粉開出黎個d,幾鮮甜。跟著,主角登場啦!我的牛扒同薯條上枱個時,一股熱氣撲鼻而來,wow🤪。牛扒,外層煎至酥脆,刀割下去時,入面重係粉粉地,咬下一口,肥美多汁,口感極為嫩滑,正中下懷!薯條反而就普通d。最後,我選擇了一件lemon creme brulee,賣相一般,但都幾好食既,不過個味就同出面差不多。性價比唔係特別高,不過係呢個商場坐下都舒服既,同埋d野食質素雖然唔係話超好食,但都對得住個價👍

steak
lemon creme brulee