🐮因為成日係呢頭,黑布小巷絕對係我回頭率好高嘅餐廳,吐司、蛋餅、牛肉麵麵係必點🥪慢烤雞腿蛋吐司 $49吐司沾上蜜糖甜甜的,入面夾住大大件厚肉嘅雞腿扒,雞肉juicy, 不過今次食冇平時咁熱烘烘。份量真係超大份,一份作為lunch真係夠🍜蕃茄紅燒台式牛肉麵之前黎食過牛肉麵,牛肉麵真係完全係被吐司擔誤,值得更多人知道有幾好食一睇個湯底顏色就知夠晒濃味,餸真係我食過嘅牛肉麵之中最多,牛肉每件都好大舊同好軟腍,其他配料有蘿蔔,紅蘿蔔,滷水蛋,滷水蛋有鐵蛋感覺,好入味。🧀芝士火腿蛋餅蛋餅即叫即做,外皮蛋香濃郁,煎得酥脆,餅皮出色。芝士火腿絕對係蛋餅最佳配搭,拉絲芝士半溶嘅口感,完全係台式早餐店感覺🍡黑糖紅棗薑三色圓上次食過椰汁,今次轉轉口味食黑糖紅棗薑。薑味夠濃,對我黎講有少少辣。但入完之後真係超!暖!身!仲要有紅棗,好啱女仔冬天飲!有三種口味芋圓,芋圓口感煙韌🧋桂花烏龍自家製冷泡茶,天然純香嘅茶味

🥪慢烤雞腿蛋吐司 $49
慢烤雞腿蛋吐司

🍜蕃茄紅燒台式牛肉麵

🧀芝士火腿蛋餅
蛋餅即叫即做,外皮蛋香濃郁,煎得酥脆,餅皮出色。

🍡黑糖紅棗薑三色圓

有三種口味芋圓,芋圓口感煙韌
黑糖紅棗薑三色圓

🧋桂花烏龍
自家製冷泡茶,天然純香嘅茶味

慢烤雞腿蛋吐司
黑糖紅棗薑三色圓