2023-01-26 222 瀏覽
餐廳有一個又長又闊嘅露台,對住大館,夜晚都幾靚🥹事不宜遲,一齊去感受一下呢個位於中環嘅貓頭鷹異空間😎馬蘇里拉芝士蕃茄pizza ($158):份量約適合兩個人食,餐廳落mozzarella cheese都幾重手,有拉絲效果🤣 唔食芝士嘅人都唔怕,因為呢隻芝士奶味相對突出。餅底係薄和脆果款,唔怕油膩👍🏻仲有蕃茄醬及香草醬,整體嘅感覺剛剛好,亦唔算太Heavy薯條配黑松露醬($78):薯條新鮮即炸,份量都幾多,同時又夠粗身🤤 唔知點解我哋食嘅時候覺得啲薯條好襯Fish and chips 😂,餐廳可以考慮一下加呢款菜式🤫 個Truffle sauce 都幾香松露味,整體唔錯😌香烤雞軟骨($78):呢個好有驚喜😳新鮮炸就必須的,最正係佢哋一啲都唔硬,因為佢哋嘅雞軟骨係有埋少少肉喺側邊,沾少少個泰式辣醬食,一流👍🏻而且最最最重要係份量好夠!Fruit Smoothies ($78):佢哋嘅smoothies就用新鮮牛奶打出嚟嘅,我哋今次揀咗菠蘿味,味道唔錯,亦唔會太甜,幾清新~總結,老實講價錢唔係平,不過睇得出老闆都好用心打造呢一個貓頭鷹異空間,而且以中環呢個地段,又覺得好合理🙂