2021-06-27 5901 瀏覽
上次同朋友食過北角嗰間濟州燒肉食堂覺得真係好好食,所以今日諗住約埋老公嚟九龍灣呢間分店再食過,嚟嘅時候真係充滿期待。點知大家都唔記得咗book位,嚟到梗係full晒啦,雖然好失望,不過呢度勝在仲有另一part係食主食套餐嘅,正所謂跌咗落地拿返渣沙,唯有食住個主食套餐止住咳先啦!每人揀一個套餐,然後share食。老公就揀咗大醬湯配白飯。套餐包埋前菜,當然係韓國泡菜啦,我最鍾意酸酸辣辣嘅味道,呢個泡菜係好食嘅!大醬湯睇落紅卜卜,以為會超級辣,其實佢只係充滿甜味嘅辣醬,除咗有五花肉,仲有豆腐同其他蔬菜做配菜,送飯真係一流。而白飯上面都有少量紫菜絲,視覺上做點綴之餘食落仲帶點香。梅子青檸梳打有點點梅香,都幾好味,而且呢種味道出面比較少有,絕對值得推介!而我就揀咗豪快海鮮煎蔥餅。套餐同樣包括一款前菜,而呢個跟餐嘅前菜就係昆布,涼拌咗再加點青瓜,爽口又好味。豪快海鮮煎蔥餅入面有蝦仁同小墨魚,所以口感都幾豐富。煎餅仲有跟埋一個指定醬汁,點咗就更好味!夏日炎炎,我就揀咗要荔枝梳打,入面仲有粒粒椰果,最啱我口味!原來呢度嘅主食套餐都幾好味,但我下個目標當然係要食燒肉啦!
每人揀一個套餐,然後share食。老公就揀咗大醬湯配白飯
大醬湯配白飯
大醬湯
而白飯上面都有少量紫菜絲,視覺上做點綴之餘食落仲帶點香。
梅子青檸梳打
而我就揀咗豪快海鮮煎蔥餅
豪快海鮮煎蔥餅
豪快海鮮煎蔥餅入面有蝦仁同小墨魚,所以口感都幾豐富。
豪快海鮮煎蔥餅
煎餅仲有跟埋一個指定醬汁,點咗就更好味!
荔枝梳打
原來呢度嘅主食套餐都幾好味,但我下個目標當然係要食燒肉啦!
梅子青檸梳打