2024-05-17 17 瀏覽
今次再次嚟食牛舌專門店,今次我哋係平日6點過嚟食,咁就唔使排隊,店裏面都係日本風格,剛剛從日本回來,東京的牛舌都不及這間牛舌專門店,真係太懷念,所以返嚟就去食了吉列蠔 首先頭盤我哋嗌咗吉列蠔,炸得香脆內軟,裏面還很juicy,仲可以點沙律醬或者唧啲檸檬汁,又有另一個風味 ☺️土佐豆腐見佢係招牌介紹,就嗌咗個土佐豆腐,豆腐炸得外脆,裏面個心仲熱辣辣,食呢個記住慢慢食,唔好辣親呀,口感好嫩滑,正 😆極上牛舌定食黎食當然要食最好的,極上牛舌定食,牛舌係切得好厚,裏面嘅肉還有一點粉紅色,咬落去係外脆內軟,應該係慢煮過啲牛舌,再用猛火煎脆外皮,味道調味得剛剛好,唔會好鹹 😍另外所有定食和丼飯都會跟前菜,沙律,面豉湯和茶碗蒸,好豐富 😚柚子醬油漬牛舌丼呢款牛舌丼係廚師推介,menu入面冇的,一於嗌嚟試下,牛舌厚切,淡淡都充滿柚子味, 中間還有一隻生雞蛋黃,賣相一流見到都好想快啲食,篤穿個蛋黃,留啲汁出嚟,撈埋落啲飯度食,好鮮味呀,牛舌份量好多,塊塊都好軟熟,值得推介 🤩

吉列蠔

土佐豆腐