📌 為食火鍋公司 - 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖🗓(30/8) 星期三 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:最近飲食界大新聞一定係觀塘區嘅工廈食肆,我今日過嚟呢頭搵下食,支持下呢區食肆,上網見到呢間除左「無限時」之外,仲熱心幫助🐱🐶毛孩,例如會有義賣幫拯救貓狗協會籌款,咁有意義就更加要大力支持啦。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:佢地嘅套餐係一個價錢$2️⃣8️⃣8️⃣包左幾類一次性嘅食物,有刺身/酸菜魚/雞煲/海鮮,之後仲有小食同大量火鍋配料任食,而家等我同大家講下🐶🍲味道先。Round 1️⃣ 餐前小食 - 餐前小食共有六款,包括炸瘋薯條/甜番薯條/唐楊脆炸雞/蟹籽沙律/酸甜炸大腸/鮑汁雞腳,以上各款都係任叫任食,整體質素都唔錯。Round 2️⃣ 三點刺身盛合 (一次性) - 刺身就係一次性供應,共有3款唔同刺身,包括三文魚/北寄貝/牡丹蝦,質素幾好同新鮮,尤其是隻牡丹蝦,size同味道都好多日式放題店仲要好,而且溶雪方面亦做得唔錯。Round 3️⃣ 為食酸菜魚(一次性)/任食寵寵雞煲 - 如果揀酸菜魚就係一次性,揀雞煲就可以追加任食,因為見佢都有好多野食,所以就揀左酸菜魚。個湯頭煲到奶白
📌 為食火鍋公司 - 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
🗓(30/8) 星期三 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

小食

刺身盛合

個湯頭煲到奶白色,好濃魚鮮味,酸菜味道亦好突出,魚片鮮甜嫩滑,叫小辣我覺得剛剛好,個底仲有索晒味嘅薯粉,成煲野分量都唔少。
為食酸菜魚

Round 4️⃣ 火鍋盛宴 - 先有4款湯底揀,包括櫻桃鮮茄薯仔/黃金皮蛋芫茜/高湯牛尾/麻辣鍋,我地就揀左高湯牛尾湯底。

之後會包埋一次性嘅海鮮拼盤同牛肉拼盤,海鮮拼盤有5款不同海鮮,包括有鮮蝦/蜆/半殼元貝/脆鯇片/白鱔片
牛肉拼盤都係有5款,包括潮汕吊龍伴/黃喉/手切牛頸脊/熊本雪花一口牛/SRF和牛肩胛肉眼芯。
海鮮拼盤
牛肉拼盤

火鍋配料 - 其他任食嘅火鍋配料都有超過30款,當中最吸引同最出色有SRF和牛腰脊肉/美國Prime級牛胸腹同肩胛/鹿兒島茶美豚/濃汁牛肉丸/流心芋茸貢丸/黑柏葉/牛骨髓/紫菜響鈴/日本手延手打烏冬。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 所有套餐都已經包左無酒精飲品任飲,有罐裝汽水/多款鴻福堂飲品/道地罐裝茶,選擇都有接近20款。

🍽環境:餐廳都幾大,有好多闊落卡位,餐廳佈置亦用上大量狗狗元素,愛狗人士應該會坐得幾開心,出面醬料區同自助區都keep得好乾淨衛生,餐廳整體光猛企理。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:餐廳主力用QR Code落單,亦無漏單/扣單情況出現,可能因為餐廳對貓狗好有愛,所以店員都好有愛心,感覺佢地十分有善。

💰💸價錢:成個套餐只係$2️⃣8️⃣8️⃣,食完佢地提供嘅一次性食物已經開始覺得有點飽,而且佢地仲有不少任食嘅小食同火鍋配料,仲要「無限時」,如果自認大胃王嚟食就真係超值。

🐲💬總結:我本身都係愛貓狗嘅人,去到咁多貓狗佈置嘅餐廳已經覺得心情會好愉悅,再加埋見到餐廳仲有義賣之類去幫助有需要嘅毛孩,就更加值得我地支持。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
2023-08-30